15 december 2016

CDA zet N201 op de kaart

Donderdag 15 december was Martijn van Helvert van de CDA Tweede Kamerfractie op werkbezoek in De Ronde Venen. Hij was er in het kader van zijn Knelpuntenplan, waarbij hij aandacht vraagt voor de verbinding tussen de provinciale wegen en de snelwegen. Hier ontstaan in den lande veel files, voorbeeld hiervan is de N201. Veel automobilisten uit de gemeente De Ronde Venen staan dagelijks in de file om naar hun werk te gaan, maar ook de bereikbaarheid van het bedrijventerrein en de toegang voor hulpdiensten is in gedrang.  

De gevaarlijke situaties die ontstaan bij de afrit Vinkeveen in de avondspits zijn een grote zorg. Vaak begint het opstellen voor de afslag op de vluchtstrook ter hoogte van de afslag Abcoude. Maar ook vanuit Vinkeveen is er in de avondspits geen doorkomen aan. “Fileprobleem heeft niet alleen negatieve gevolgen voor bereikbaarheid en vestigingsklimaat, maar ook verkeersveiligheid en leefbaarheid komt in het geding”, aldus Statenlid Derk Boswijk.

CDA De Ronde Venen en Statenlid Derk Boswijk hebben actie ondernomen door de landelijke fractie ook aan te laten haken en op te roepen Rijkswaterstaat aan de tand te voelen over een spoedige oplossing. Verlengen van de afrit Vinkeveen, betere doorstroming op de brug bij Loenersloot en aanpassing van de verkeerslichten kunnen een eerste stap zijn naar betere bereikbaarheid.

Martijn van Helvert heeft toegezegd dat hij de situatie aankaart bij de minister en was blij om met eigen ogen de situatie te kunnen aanschouwen. "De economie trekt aan maar wij staan in de file, #lekkerdoorrijden is wat we nodig hebben om te zorgen dat de economie blijft draaien. De minister moet meer kijken naar samenwerking met decentrale overheden om te zorgen dat de aansluiting goed geregeld is. Want ook hier blijkt dat nieuw aangelegd asfalt niet altijd de problemen oplost", volgens het Tweede Kamerlid. 

Zowel het CDA in De Ronde Venen als in de provincie blijven de ontwikkelingen actief volgen en gaan net zo lang door met het 'op de kaart zetten' van de N201 als nodig is!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.