26 augustus 2016

Didi Dorrestijn-Taal voorgedragen als nieuwe CDA wethouder in Barneveld

Didi Dorrestijn-Taal uit Renswoude is door CDA Barneveld voorgedragen als de nieuwe wethouder voor het CDA in de gemeente Barneveld. Deze functie is vrijgekomen doordat Eppie Fokkema in juni opstapte als wethouder.

Dorrestijn-Taal is eerder 16 jaar raadslid en 9 jaar wethouder geweest in de gemeente Renswoude. Sinds 2015 is zij Statenlid voor het CDA in de provincie Utrecht. Indien de gemeenteraad van Barneveld op de raadsvergadering van 28 september 2016 instemt met haar voordracht zal zij haar taken als Statenlid van CDA Provincie Utrecht neerleggen. Ardin Mourik uit Utrecht zal haar opvolgen als Statenlid.

Dorrestijn-Taal: ‘Ik vind het een grote eer dat CDA Barneveld mij heeft voorgedragen als nieuwe wethouder. Mocht de gemeenteraad instemmen met mijn voordracht zal ik mijn werkzaamheden in de Provinciale Staten wel gaan missen. Het is voor mij een voorrecht geweest om mij in te mogen zetten voor de provincie Utrecht, ik zal zeker verbonden blijven met onze mooie provincie.’

Fractievoorzitter van CDA Provincie Utrecht Mirjam Maasdam: ‘CDA Provincie Utrecht feliciteert Didi Dorrestijn-Taal met haar voordracht als nieuwe wethouder van de gemeente Barneveld. Haar inzet en expertise op verschillende dossiers hebben we erg gewaardeerd. We wensen haar veel succes in haar nieuwe functie’. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.