10 juli 2024

Gedeputeerde Mirjam Sterk - Flinke stappen gezet

Nog een paar dagen en dan is het reces. Weer even meer tijd voor familie en vrienden, en hopelijk ook eindelijk wat echte zon voor wat langere tijd. Die was immers beloofd. Ik ben er wel aan toe.

Afgelopen jaar heb ik als gedeputeerde Landelijk Gebied ondanks stilstand in Den Haag toch flinke stappen kunnen zetten. De belangrijkste is dat we als provincie heel veel geld hebben binnen gehaald om te zorgen voor een robuuste natuur en schoon water maar ook om agrarische ondernemers te helpen zich verder te ontwikkelen. Collega’s noemen me grappend de vrouw van een kwart miljard, maar zoveel geld hebben mijn ambtelijke collega’s door hard en goed werk kunnen binnenslepen. Fijn dat we dat geld hebben in een tijd waarin er zoveel onduidelijkheid is. 

Ik heb ook mijn eerste stappen gezet in Europa waar ik als gedeputeerde Europa lid ben van het Comité van de Regio’s. Dat is een officieel adviesorgaan is voor de Europese Commissie en het Europees Parlement. Daar heb ik aandacht gevraagd voor waar regelgeving klem loopt in de provinciale uitvoering. Koffie gedronken met Tom Berendsen en Jeroen Lenaerts. En ondertussen ook een breed gesteunde Europastrategie vastgesteld in de Staten. 

De komende periode bouw ik daar op door. Met vertrouwen. Want wat fijn is het te zien dat onze CDA-boodschap weer herkend wordt in een tijd die zo gepolariseerd is en waarin de dreiging op veel fronten speelt. Dat we weer trots kunnen zijn op onze partijleider. Nieuwe energie. Ik zie het in Den Haag, maar hoor het overal om mij heen. Ik ben er aan toe. Tijd voor vakantie!

Hartelijke groet,
Mirjam Sterk
Gedeputeerde 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.