Willem
15 november 2017

Haal de Senioren erbij! Organiseer een wervende avond voor GR18

De Senioren zijn een belangrijke kiezersgroep voor het CDA. Volgens de laatste CBS cijfers (2017) zijn er ruim 3 miljoen personen in Nederland boven de 65 jaar. Ze zijn in belangrijke mate trouw aan hun partij, het CDA, hebben vaak een uitgesproken maatschappijvisie en zijn niet vatbaar voor de waan van de dag. Daarbij komt dat ze bereid zijn om te gaan stemmen. Maak hen duidelijk dat hun stem op het CDA van belang is.

Tijdens de vergadering in november jl., heeft het Seniorenplatform in de provincie Utrecht gesproken over mogelijkheden om de samenwerking met de Ouderenbond KBO-PCOB over praktische zaken verder gestalte te geven. Een belangrijke opmerking was om Senioren meer te betrekken bij de meningsvorm en besluitvorming binnen de afdelingen en dit ook duidelijk te communiceren. Voor de verkiezingsprogramma’s wordt opnieuw aandacht gevraagd voor de onderwerpen: Wonen, Zorg, Openbaar Vervoer, Veiligheid en Financiën. Bij het onderwerp Financiën kan een gemeente o.a. de vrijstellingsmogelijkheden onder de aandacht brengen. Ook kwam het onderwerp “Eenzaamheid“ aan de orde als een toenemend probleem. Meer aandacht voor vrijwilligers en mantelzorgers vanuit de gemeente kan hierbij helpen.

Het Platform stelt de afdelingsbesturen voor om in de gemeenten een avond te organiseren, zo mogelijk in samenwerking met de Ouderenbonden, ter bespreking van deze onderwerpen en de actuele situatie te bezien. Het zou een wervende avond kunnen zijn voor de gemeenteraadsverkiezingen.

CDA-seniorenplatform provincie Utrecht,

Jacques Klok, Henk Klein Kranenburg

Ideeën of vragen: [email protected]

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.