Willem
07 juni 2016

Kandidaten Utrechtse primary bekend!

Op 27 juni organiseert het CDA Provincie Utrecht in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen een primary. In een rechtstreekse debat gaan Kandidaat-Kamerleden Ria de Korte en Sebastiaan den Bak de strijd met elkaar aan. Met als inzet: een gegarandeerde plaats bij de eerste 30 op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. De primary wordt gehouden op dezelfde dag en locatie als de Algemene Ledenvergadering.

De gedachte achter de primary is meer directe invloed van Utrechtse CDA-leden op de uiteindelijke kandidatenlijst. De leden van de provincie Utrecht kiezen namelijk zelf rechtstreeks de winnaar van deze primary. Tijdens het debat beoordelen de leden de beide kandidaten op vier verschillende criteria: een herkenbaar CDA-verhaal, inhoudelijke dossierkennis, communicatie en debattechniek en tot slot het vermogen een eigen kiezerspubliek aan zich te binden. 

In de komende weken krijgen beide kandidaten de kans alvast campagne voor zichzelf te voeren om zo hun eigen stemmen te genereren. In een eigen blog elders op deze site stellen de beide kandidaten zichzelf alvast voor. De primary vindt plaats in HF Witte Centrum, Henri Dunantplein 4, De Bilt en begint om 19.30 uur.

Klik hier voor de blog van Ria de Korte.

Klik hier voor de blog van Sebastiaan den Bak.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.