22 maart 2017

Mogelijk plan B voor aanleg snel internet in de provincie Utrecht

Mochten marktpartijen zich terugtrekken om delen van de provincie Utrecht van snel internet te voorzien dan schakelt de provincie Utrecht over naar een plan B. Dat blijkt uit antwoorden op schriftelijke vragen van het CDA.

Het CDA in de provincie Utrecht maakt zich zorgen over de snelheid van de aanleg van snel internet. Reden is de berichtgeving dat een potentiele marktpartij voor de aanleg van snel internet in de provincie Utrecht een pas op de plaats heeft gemaakt om lopende projecten af te ronden en te evalueren. De provincie Utrecht geeft aan rekening te houden met een plan B en daarnaast maatregelen te nemen om het zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor marktpartijen om te besluiten snel internet  aan te gaan leggen.

CDA Statenlid Derk Boswijk: ‘Het CDA vindt het goede ontwikkelingen dat de provincie Utrecht rekening houdt met een plan B, dat in het najaar van 2017 in bepaalde gemeenten wordt gestart met de aanleg van glasvezel en tevens convenanten in gemeenten in zuidoost Utrecht grondig worden voorbereid. Ook is het een goede ontwikkeling dat de provincie bereid is knelpunten zo veel mogelijk weg te halen, zoals knelpunten op het gebied van aanlegdieptes’.

Klik hier voor de antwoorden op de schriftelijke vragen van het CDA.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.