10 juli 2024

Peter Flierman - nieuwe fractievoorzitter CDA De Bilt

Op verzoek van onze voorzitter Bert-Jan maak ik graag gebruik van de gelegenheid om iets meer over het CDA De Bilt Maartensdijk en mijzelf te vertellen! Laat ik met dat laatste beginnen. Mijn naam is Peter Flierman, 39 jaar oud, en ik woon in Bilthoven samen met mijn vrouw Ilse en onze twee dochters van 8 en 6 jaar. In het dagelijks leven werk ik voor Bol.com en in mijn vrije tijd ga ik graag hardlopen of wielrennen. Met de racefiets kom ik graag in alle uithoeken van de provincie. Langs de Oude Rijn richting Woerden, of helemaal tot het oostelijkste puntje over de Grebbeberg; ik vind het allemaal een prachtige omgeving.

'Helaas' lukt het niet zo vaak om de racefiets te pakken, omdat ik sinds maart 2022 ook raadslid ben in Gemeente De Bilt. Onze fractie bestaat uit twee leden (op een totaal van 27 in De Bilt) en een zeer gedreven commissielid. Na 8 jaar in de coalitie te hebben gezeten, zitten we deze periode in de oppositie. Nummeriek is onze fractie klein, maar qua impact tellen we zeker mee! Als constructieve oppositie partij vragen we veel aandacht voor: 

  • een betrouwbare overheid (financien op orde, slagvaardig besluiten nemen en afspraken nakomen),
  • leefbare buurten (voldoende woningen en voorzieningen, ook in kleine kernen, verkeersveiligheid op orde, actief verenigingsleven) en
  • realistisch klimaatbeleid (RES bod waarmaken maar niet 'overbieden', het net verzwaren zodat duurzaam elektriciteitsgebruik mogelijk wordt, en geen windmolens als er echt geen enkel draagvlak onder omwonenden is).

Gelukkig zien we ook in onze gemeente dat de steun voor het CDA groeit; bij alle recente verkiezingen nam het percentage stemmen toe. Met onze nieuwe aanvoerder Henri Bontenbal zien steeds meer kiezers ons als een geloofwaardig alternatief, en dat voelt goed!

Werner de Groot ontvangt zilveren penning
Ook het vermelden waard is dat op de laatste ALV Werner de Groot het fractievoorzitterschap aan mij heeft overgedragen. Werner is eigenlijk al sinds mensenheugenis lid van het CDA, heeft zich voor diverse commissies ingezet, waaronder de Europa commissie, en is ruim 10 jaar fractievoorzitter geweest in onze gemeente. Hij is tijdens onze ALV dan ook geheel terecht onderscheiden met de zilveren penning van het CDA. Langs deze weg wil ik namens onze hele afdeling nogmaals veel dank zeggen aan Werner! Voor mij persoonlijk voelt het enorm comfortabel dat ik ook de komende twee jaar van deze raadsperiode nog van Werner's advies en ondersteuning gebruik kan maken in onze fractie!

Hartelijke groet namens het CDA De Bilt - Maartensdijk
Peter Flierman

Afdelingsvoorzitter Maarten Smidts reikt zilveren penning uit aan Werner de Groot.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.