19 oktober 2016

Utrechter Radj Ramcharan lijstduwer voor CDA

De 54-jarige Radj Ramcharan uit Utrecht staat op plaats 50 op de voorlopige kandidatenlijst van het CDA. Hij is door het provinciale partijbestuur voorgedragen als lijstduwer vanwege zijn lokale herkenbaarheid. Ramcharan levert al jaren op positieve wijze een bijdrage aan de verbinding tussen Utrechters met een verschillende maatschappelijke achtergrond. Hij is daarmee de derde kandidaat van het CDA in de stad Utrecht, naast Hanke Bruins Slot en Sebastiaan den Bak.

Radj Ramcharan werd geboren in Suriname, maar vertrok op zijn 17e naar Nederland om politicologie te studeren aan de UvA. Daarna rondde hij een postdoctorale managementopleiding af bij De Baak/VNO. Ramcharan werkt als projectcoördinator voor ouderen bij de Buurtteams in Utrecht. Samen met collega’s zet hij sociale netwerken op voor ouderen en legt hij de verbinding tussen ouderen en huisarts/wijkverpleging. Met name migrantengroepen krijgen extra aandacht om ervoor te zorgen dat ze goed worden bereikt.

Goede voorbeelden

Daarnaast is Ramcharan als vrijwilliger actief in Buurtcentrum Oase, waar allochtone kinderen huiswerkbegeleiding en beroepskeuzeadvies krijgen. “Zeer belangrijk, want deze kinderen missen de informatie en goede voorbeelden in hun eigen omgeving. Veel allochtone jongeren komen de laatste jaren niet aan een stageplaats, ik heb jaarlijks 20 tot 30 stagiaires die ik inzet op de diverse projecten. Ik zorg dat zij hier sterk uit komen en niet de rug keren naar de samenleving.”  

“Daarnaast participeer ik in een gemeente-initiatief “Utrecht zijn we Samen”. Hierin streven wij ernaar de radicalisering van jongeren aan te pakken. Ik zet me in voor de werkgroep Werk, waarin wij kansarme jongeren in contact brengen met instellingen en werkgevers om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.”

Politiek belangrijk

Radj Ramcharan was drie termijn raadslid in Nieuwegein. Na de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 ondersteunde hij de CDA-fractie in Utrecht. “M’n jongeren spoor ik aan zich te interesseren voor politiek, heb velen meegenomen naar ons Stadhuis en laten zien hoe belangrijk politiek is. Jongeren gaan niet stemmen, omdat zij de partijprogramma’s niet lezen, maar ook omdat ze de politici niet kennen. Het is belangrijk dat ze de politiek van dichtbij meemaken, zodat deze herkenbaar wordt.”

Radj Ramcharan is getrouwd en vader van een volwassen dochter. In april 2016 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De lijst, waarop nu als 50e de naam van Ramcharan prijkt, moet in de komende maand nog definitief worden goedgekeurd door de leden.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.