Het Bosbad in Amersfoort heeft te maken met meerdere tegenslagen tijdens de renovatiewerkzaamheden. Er is sprake van een modderprobleem, overvloedige regenval, tegenvallende temperaturen, lekkende leidingen en problemen met het vinden van een aannemer voor de grootschalige aanpak van de renovatie. Deze tegenslagen hebben geleid tot twijfels over de opening van het Bosbad deze zomer voor recreanten. Gezien de belangrijke rol die het Bosbad speelt voor de recreatie en het welzijn van de inwoners van Amersfoort, heeft CDA Amersfoort hierover de volgende vragen:

a. Op de site van Bosbad staat dat er nog geen exacte openingsdatum genoemd kan worden. Klopt het dat het 50 m bassin op 6 juli nog niet opengaat?
Zo ja waarom niet?
Zo nee, bent u het met het CDA Amersfoort eens dat goede communicatie over de opening belangrijk is?
b. Kunt u aangeven wat de exacte openingsdatum(s) zijn per fase van openstelling?
c. Gaat het college in overleg met de SRO over de communicatie naar de stad over de opening?
d. Kunt u aangeven of het weer mogelijk wordt om, gezien het korte zwemseizoen ,,een goedkoop abonnement” aan te schaffen ?

Toelichting:
In collegebericht 2024-131 openstelling Bosbad Birkhoven wordt aangegeven dat het Bosbad in 2 fasen opengaat  In de eerste fase gaat enkel het 50 m bassin op 6 juli open In de tweede fase gaat uiterlijk 20 juli het bad ook open voor recreanten. 

Arie den Ouden
CDA Amersfoort

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.