13 juli 2021

Ik word gemeenteraadslid voor CDA Zeist!

Eens in de 4 jaar kiezen we een nieuwe gemeenteraad. In maart 2022 is het weer zover. CDA Zeist zoekt mensen die zich hiervoor kandidaat willen stellen.

Bij het besturen van een gemeente komen veel onderwerpen kijken, van het creëren van een sterke lokale economie, zoveel mogelijk mensen aan het werk krijgen tot zorgen dat kinderen de juiste zorg en goed onderwijs krijgen. Gemiddeld genomen ben je ongeveer 12 uur per week bezig met alle werkzaamheden die horen bij een volksvertegenwoordiger. Denk hierbij aan het voorbereiden en bijwonen van vergaderingen, onderling overleg en natuurlijk het contact onderhouden met burgers in Zeist, jouw achterban. Je doet dit werk niet alleen. Als raadslid voor CDA Zeist maak je onderdeel uit van een team. Dit team bestaat uit de andere raadsleden voor CDA Zeist, de wethouder en de leden van onze klankbordgroep. Samen bereiden jullie onderwerpen voor en verdelen jullie de taken. Voor je werk als volksvertegenwoordiger krijg je een financiële vergoeding, maar belangrijker nog is dat je een actieve bijdrage kunt gaan leveren aan de toekomst van Zeist.

Kortom ben jij geïnteresseerd in de lokale politiek en wil je hierin graag een actieve rol vervullen? Meld je dan nu aan en zeg: Ik word gemeenteraadslid voor CDA Zeist!

Inclusiviteit
CDA Zeist heeft de ambitie een lijst op te stellen die een getrouw beeld geeft van onze Zeister samenleving. Wij zijn nadrukkelijk ook op zoek naar vrouwelijke kandidaten en kandidaten met verschillende culturele achtergronden. Het belangrijkste blijft, een hart voor Zeist.

Hoe meld je je aan?

Stuur een korte motivatie en CV per mail naar onze secretaris, Lukas van der Drift. op emailadres: [email protected]

De uiterste datum hiervoor is 01 oktober 2021

De procedure

Nadat je je hebt aangemeld, word je uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek met de leden van de vertrouwenscommissie. De vertrouwenscommissie geeft op basis van alle gesprekken een advies aan het bestuur van CDA Zeist over de geschiktheid en mogelijke volgorde van de kandidaat-raadsleden op de kieslijst. De definitieve kieslijst wordt vastgesteld door de algemene ledenvergadering. Dit zal medio november 2021 zijn.

Meer informatie

Ben je geïnteresseerd en heb je nog vragen dan kun je contact opnemen met onze voorzitter, Hubert Beusmans. Emailadres: [email protected] / 06-55137824

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.