11 juni 2024

Informatiebijeenkomst over het nieuwe vervoerssysteem in Zeeland

Het CDA-Hulst was aanwezig op de informatiebijeenkomst over het nieuwe vervoerssysteem in Zeeland, die plaatsvond op maandag 10 juni 2024 in de raadzaal van het stadhuis in Hulst. Denis Steijaert (wethouder in Hulst), Dani Bracke (commissielid samenleving in Hulst) en Joop Antheunis (fractievolger CDA-Hulst) vertegenwoordigden het CDA-Hulst tijdens deze bijeenkomst.

Tijdens de bijeenkomst werd duidelijk hoe het vervoerssysteem in Zeeland gaat veranderen. Vanaf 2025 kunnen reizigers in Zeeland kiezen uit een mix van vervoersmiddelen en gebruikmaken van opstappunten dichtbij huis, de zogenaamde ‘hubs’. Het boeken en betalen van reizen zal via de telefoon of een app verlopen. Het doel van deze veranderingen is een betere bereikbaarheid van de verschillende woonplaatsen, ook in Oost-Zeeuws-Vlaanderen.

Samenwerken
De provincie Zeeland en de Zeeuwse gemeenten zijn gezamenlijk aan de slag gegaan met de voorbereidingen voor dit nieuwe vervoerssysteem. Voor onze gemeente betekent dit dat er geschikte opstappunten komen voor de bus en/ of flextaxi. In de toekomst kunnen daar mogelijk nog andere vervoersmiddelen bij komen, zoals deelfietsen.

Kritische blik
Zoals bekend is het CDA Hulst kritisch ten aanzien van het nieuwe vervoerssysteem zoals voorgesteld door de Provincie. Het CDA-Hulst hecht veel waarde aan goed openbaar vervoer in de regio. Openbaar vervoer is meer dan alleen een manier om van A naar B te komen. We zijn ervan overtuigd dat een efficiënt en toegankelijk vervoerssysteem essentieel is voor de leefbaarheid en verbondenheid van onze gemeenschappen. Het is een levensader die onze gemeenschappen met elkaar verbindt, kansen biedt aan jongeren, zorglocaties toegankelijk maakt en families de mogelijkheid geeft elkaar te ontmoeten. We blijven ons daarom inzetten voor goed openbaarvervoer in onze gemeente. Het is van cruciaal belang dat openbaar vervoer goed geregeld is in onze regio, en het CDA zet zich hier volledig voor in.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.