12 juni 2024

Raadsvergadering van 28 mei

In de raadsvergadering van 28 mei kwamen onderandere de onderwerpen Boulevardvisie, Verbreed gemeentelijk rioleringsplan en de kadernota preventiebeleid sosiaal domein aan bod.

Voor de boulevardvisie Wemeldinge hebben we een presentatie gehad van de plannen, een mooie visie met prioritering van de uit te voeren plannen. Onder aan deze pagina vind u een link naar de visie.

Voor het gemeentelijk rioleringsplan constateerd onze fractie dat: 

- dit nieuw beleid is wat ontstaat als gevolg van een actuele noodzaak tot evaluatie waarbij het nieuwe beleid ook meteen wordt meegenomen, we in de basis enkel kunnen toejuichen.

- Dit beleid mede beïnvloed wordt door de actuele klimaatsontwikkelingen en de keuzes die we hebben gemaakt in ons duurzaamheidsbeleid. Dus daarin naar onze mening een logische fundering heeft.

- Dat het niet meer dan fatsoenlijk is dat we ook in dit nieuwe beleid de rekening niet bij onze kinderen mogen leggen.

- We desondanks kritisch moeten kijken naar de keuzes die we maken en de implicaties die we daarmee voor ons allen langjarig vastleggen.

Aanvullend heeft onze fractie vragen gesteld aan de wethouder.

Kadernota preventiebeleid sociaal domein met mensgricht maatwerk.

Er wordt ons allen een kadernota aangeboden welke volgens de beschrijving voornamelijk gebaseerd is op positieve gezondheid, onze ambities, mensgericht maatwerk, waarin oplossingen geboden kunnen worden en ook nog eens aansluit bij de behoeften. Een fundament waar je eigenlijk niet tegen kan zijn maar wel op gespannen voet kan staan als het gaat om de beschikbare middelen en noodzaak tot kostenreductie of kostenbeheersing. Verder is er tussen meerdere partijen een grote maten van afstemming, samenwerking en integratie nodig om tot resultaat te komen. Zeker niet onmogelijk maar wel een situatie die uitdagingen kan oproepen. Desondanks een mooie basis en dus ook kadernota.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.