10 juli 2024

CDA maakt zich sterk voor turborotonde Middelharnis

Het CDA Zuid-Holland wil dat de provincie alles op alles zet om de turborotonde in de N215 bij Middelharnis toch te realiseren, ook nu duidelijk is dat de kosten veel hoger zijn dan voorzien. Deze turborotonde met fietstunnel is namelijk dringend gewenst vanwege de doorstroming van het verkeer en voor de verkeersveiligheid van met name kwetsbare weggebruikers zoals scholieren. Het CDA roept het college van Gedeputeerde Staten op om in overleg met de gemeente Goeree-Overflakkee naar financiering te zoeken. De motie die hiervoor was opgesteld bij de bespreking van de Kadernota tijdens de Provinciale Statenvergadering van 10 juli is aangehouden na toezegging van de gedeputeerde om met de gemeente in gesprek te gaan en financieringsmogelijkheden te onderzoeken.

Voor de gemeente Goeree-Overflakkee is het belangrijk dat de turborotonde wordt aangelegd zoals gepland vanwege de aansluiting van gemeentelijke wegen op de rotonde. Het CDA Zuid-Holland maakt zich al langere tijd zorgen over het niet doorgaan van de turborotonde met fietstunnel bij Middelharnis. In augustus 2023 werden schriftelijke vragen gesteld waarin werd verzocht om nader onderzoek te doen naar alternatieven voor het oorspronkelijke plan en naar mogelijkheden om het budget toch rond te krijgen. Dat het college van GS liet weten dat er geen financiële ruimte is om de kostenoverschrijding op te vangen en dat de turborotonde daarom niet kan worden aangelegd vindt het CDA dan ook zeer teleurstellend.

Woordvoerder Tea Both-Verhoeven: “De N215 is de belangrijkste ontsluitingsweg op Goeree-Overflakkee. Zonder turborotonde wordt de doorstroming belemmerd en zal een nieuwe verkeersfuik ontstaan. Het CDA vraagt het college van GS dringend om bij het opstellen van de begroting voor 2025 hiervoor financiële middelen te zoeken door andere prioriteiten te stellen.”

 

 

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.