08 februari 2018

Even voorstellen: Bert van de Ven (nr. 5)

Mijn naam is Bert van de Ven. Ik ben 33 jaar. Geboren in Poortugaal en getogen in Rhoon, kan ik mij met recht een Albrandswaarder noemen. Mijn eerste ontmoeting met het bestuur van de gemeente vond plaats toen ik als 11 jarige op het stadhuis zat om de toenmalige wethouder ervan te overtuigen dat er in onze wijk behoefte was aan een speeltuin. Een goede acht jaar later was ik actief binnen het CDA als ondersteunend fractielid binnen Albrandswaard en binnen de jeugdafdeling van het CDA, het CDJA als lid van de landelijke werkgroepen onderwijs en vrede en veiligheid, waarvan ik bij de laatste op het laatst ook voorzitter mocht zijn.

Naar een aantal jaar afwezigheid ben ik sinds enige tijd weer terug bij het CDA en heb ik twee jaar mee mogen draaien in het bestuur. Met diverse management-diploma’s, een bevoegdheid als docent geschiedenis en actief masterstudent algemene cultuurwetenschappen gaat mijn interesse duidelijk richting onderwijs, cultuur en bestuur maar ook met de zorg heb ik veel affiniteit. Ik geef regelmatig lezingen, organiseer evenementen en ontwikkel educatieve geschiedenisprojecten, mede namens de middeleeuwse muziekgroep Slag ende Stoot waar ik ook lid van ben. In mijn vrije tijd ben ik ook altijd erg veel bezig geweest met besturen en organiseren. Binnen onze gemeente was ik actief as a.i. voorzitter van Sparkling Voices, ben ik medeorganisator van het evenement middeleeuws Rhoon en ben ik op dit moment jeugdouderling van de Hervormde Gemeente Rhoon.

Voor mij zijn de belangrijkste kenmerken van een goed gemeentebestuur: doelgericht,  oplossingsgericht, mensgericht en verantwoordelijk. Het CDA is in mijn ogen de partij deze zaken het beste vorm kan geven. Het CDA is een partij die altijd zijn verantwoordelijkheid neemt, die er is voor álle Nederlanders en die beslissingen af laat hangen van feiten en voor wat het beste is voor de gemeente. Twee kernwaarden van het CDA die mij in het bijzonder aanspreken zijn rentmeesterschap en solidariteit. Het rentmeesterschap vraagt om zorg voor het milieu en het doorgeven van ons land of onze gemeente aan volgende generaties. En solidariteit vraagt om naar de ander om te zien.

Voor mij persoonlijk is de ‘C’ van CDA erg belangrijk. De bijbel leert ons om dienstbaar te zijn en om je naaste lief te hebben. Deze zaken zijn ook binnen de politiek erg belangrijk. Het roept ons op om niet je eigen belang voorop te stellen maar het belang van de ander. De bijbel roept ook op om het voorbeeld van Jezus te volgen: iemand die zelfs Zijn leven gaf voor de mensen. Ik denk dat deze boodschap en dat deze kernwaarden voor iedereen aansprekend zijn.

Twee persoonlijke eigenschappen die mijn visie op gemeentebestuur versterken zijn creativiteit, analytische vermogen en verbinden. Ik zet graag mijn creativiteit in om problemen op te lossen, mijn analytisch vermogen helpt mij om complexe situaties te overzien en gewogen beslissingen te maken en met mijn wil om mensen (met verschillende) met elkaar te verbinden wil ik inzetten op een goede samenwerking. Hierbij gaat het om samenwerking met andere partijen, maar ook om samenwerking met instanties en organisaties binnen de gemeente.

Ik geloof dat wij met zijn allen van Albrandswaard de mooiste gemeente van Nederland kunnen maken, als de wil er maar is om problemen op te lossen en naar elkaar om te zien. Daar gaan we voor!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.