12 juli 2024

Prominent Capels CDA-lid Nico van Buren benoemd tot burgerraadslid

Op maandag 8 juli 2024 is voormalig CDA-raadslid Nico van Buren beedigd als burgerraadslid. Hieronder (her)introduceert Nico zichzelf.

" Zes jaar geleden verliet ik de gemeenteraad na 16 jaar raadslid te zijn geweest. Op 8 juli 2024 ben ik beëdigd als burgerraadslid. Tja, zo kan het lopen. Toen ik in 2018 afscheid nam, vroeg ik me al af hoe lang het zou duren om af te kicken van het raadswerk. Nou, het moment van acceptatie dat dat waarschijnlijk nooit zou gebeuren, was net ingezonken toen onze fractievoorzitter Jolanda mij vroeg of ik interesse had om de fractie te ondersteunen. Het is ook moeilijk om afscheid te nemen als je met het ene been probeert bij te blijven met wat er in Capelle gebeurt en met het andere been in mijn werk voor Platform31 ook met de positie van gemeenten en gemeenteraden bezig bent. Van energie- en warmtetransitie, mobiliteit, gevolgen van gemeentelijke herindeling, tot aan klimaatverandering en verstedelijkingsvraagstukken.
En vooral dat laatste raakt aan de inhoudelijke motivatie om in de gemeenteraad actief te zijn, vroeger en nu. Capelle aan den IJssel is grotendeels in een fors tempo uit de grond gestampt. Het had allemaal wel wat fraaier gekund. Des te meer aandacht vraagt het de komende jaren hoe we met aandacht voor kwaliteit nog zo’n 10.000 woningen kunnen gaan toevoegen. Die ambitie is nu eenmaal neergelegd, met het grootste aantal op Rivium. Het zijn echter de woningen die op andere plekken dan Rivium bij kunnen dragen aan verandering. Nieuwe plekken om te wonen voor de vergrijzende Capellenaar.
Toevoegingen die tegelijkertijd een impuls kunnen zijn om de openbare ruimte aan te pakken en in te richten op de wensen en behoeften van vandaag en morgen. En bij herstructurering van buurten nog eens nadenken of de stedenbouwkundige indeling niet wat meer kan bijdragen aan samenhang en verschuiving in mobiliteit. Iets meer lopen en fietsen in Capelle, minder de auto pakken.

Voldoende uitdagingen dus. U merkt het, het kriebelt volop om aan de slag te gaan en met de hele fractie te blijven werken aan een Capelle waar Capellenaren met plezier en naar tevredenheid willen wonen, werken, recreëren en bovenal willen leven.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.