29 maart 2018

CDA Den Haag neemt afscheid van raadsleden, fractievertegenwoordigers en fractievolgers

Op 28 maart hebben CDA-raadsleden Michel Rogier en  Desh Ramnath, fractievertegenwoordiger Cees Pluimgraaff en fractievolgers Magda Spaans en Alphons Jacobs afscheid genomen van de Haagse gemeenteraad.  Michel Rogier en Desh Ramnath hebben uit handen van burgemeester Pauline Krikke voor hun inzet voor de stad een bronzen vroedschapspenning ontvangen. Het CDA Den Haag is eenieder zeer dankbaar voor hun inzet en prestaties voor het CDA en onze stad.

Michel Rogier maakte sinds 2010 deel uit van de CDA-fractie. Hij was  woordvoerder Ruimtelijke Ordening, Verkeer, Openbaar Vervoer, Duurzaamheid, Onderwijs, uitvoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, Ambulante Handel, Stadsdeel Centrum en Stadsdeel Loosduinen. Hij maakte zich sterk voor goed openbaar vervoer in Den Haag en de metropoolregio Rotterdam – Den Haag. Vooral de sociale functie van het OV vond hij belangrijk, zoals de bus- en tramlijnen in en langs woonwijken en  binnenstedelijk gebieden zoals de Paul Krügerlaan, Beeklaan, of  de Hobbemastraat. Hij verzette zich tegen het schrappen van  tram- en buslijnen en  stond erop dat nieuwe wijken zoals Vroondaal goed op het netwerk worden aangesloten. Ook maakte Michel Rogier zich sterk voor Haags Cultureel erfgoed en de komst van een POP-museum.

Desh Ramnath maakte sinds 2014 deel uit van de CDA-fractie. Hij was woordvoerder Sociale zaken, Integratie, Cultuur, Werk, Economie (toerisme, internationale stad, citymarketing). Naar idee van Desh Ramnath focust Den Haag zich in meerdere mate op de snelgroeiende economie en markt van India. De gemeente helpt Haagse ondernemers om daar kansen te pakken. De Haagse gemeenteraad stemde in met het voorstel van Ramnath om de mismatch tussen het aanbod aan opleidingen en de vraag van werkgevers in onze stad te verkleinen. Een Haagse stageprijs, is ook een van de voorstellen van Ramnath. Door de kritische houding van Ramnath het afgelopen jaar over het subsidiebeleid van de gemeente zal nu meer gestuurd worden op meetbare doelen en geld van de gemeenschap zal beter geïnvesteerd worden.  Een bloeiende Haagse economie met ruimte voor diversiteit is altijd heel belangrijk geweest voor Desh Ramnath.

Cees Pluimgraaff zette zich sinds 2010 met succes in voor sport, het mkb, toerisme, Laak/ Binckhorst, het Haagse Hout en natuurlijk zijn Scheveningen. Een van de belangrijkste bijdragen van Cees Pluimgraaf is zijn verzet tegen de hoogbouwplannen in het havenhoofd van Scheveningen. Ook heeft hij bijgedragen aan de grote opknapbeurt van de Noordboulevard op Scheveningen en heeft hij geregeld aandacht gevraagd voor de verkeersafwikkeling in Scheveningen Bad. Door zijn toedoen is hellingbaan op de Dr. Lelykade aangebracht waardoor dit deel van Scheveningen ook bereikbaar is voor mensen met kinderwagens of hulpmiddelen. Recentelijk kwam Cees Pluimgraaff in actie voor de vissers, hun werknemers en diens gezinnen op Scheveningen. Hij organiseerde in de haven met landelijke en lokale politici een protestactie tegen het pulsvisverbod dat het Europees Parlement wil doorvoeren.

Alphons Jacobs en Magda Spaans hebben zich als fractievolgers ook verdienstelijk gemaakt voor het CDA en Den Haag. Jacobs maakte werk van een duurzamere stad en heeft meegeschreven aan het onlangs gelanceerde Haags klimaatpact. Magda Spaans zorgde in het bijzonder voor verbinding van de vele Poolse inwoners met andere Hagenaars. Zo kwam er op haar initiatief een centrum voor Oost-Europeanen in Laak.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.