10 november 2017

CDA kiest voor continuïteit en betrekt heel Den Haag

Het CDA Den Haag kiest voor stabiliteit en continuïteit. Met de presentatie van de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen laat de partij zien een groot draagvlak te hebben in Den Haag. De lijst telt 50 CDA-ers met een combinatie van goed ingewerkte raadsleden, nieuwkomers en mensen met stevige wortels in de Haagse samenleving.

Zo staat, na lijsttrekker en wethouder Karsten Klein, huidig fractievoorzitter Daniëlle Koster op plek twee en vullen raadsleden Michel Rogier, Desh Ramnath en fractievertegenwoordiger Cees Pluimgraaff de top-5 verder aan. Op nummer 6 en 7 staan twee nieuwkomers, Astrid Frey en Kavish Partiman. Dat het CDA waarde hecht aan de Haagse wortels blijkt ook uit andere Haagse kopstukken. De lijst draagt namen als de Scheveningse vishandelaar Simonis en ADO-legende Lex Schoenmaker.
“We hebben gekozen voor een lijst die de veelzijdigheid van Den Haag weergeeft: ondernemers, mensen uit het onderwijs en de zorg, vrijwilligers, jongeren, ouderen en kandidaten van alle afkomsten die Den Haag rijk is. Deze mensen zullen de komende periode onze oren en ogen zijn in alle wijken en gemeenschappen van Den Haag”, aldus lijsttrekker Karsten Klein.

Klein gaat vol vertrouwen de verkiezingen in. “Deze lijst maakt mij trots. Den Haag zit in de lift en begint te bloeien. Er moet de komende jaren nog veel gebeuren en we willen heel Den Haag daarin meenemen. Deze lijst verbindt en betrekt alle Hagenaars en Hagenezen met elkaar.”

Tijdens een Algemene Ledenvergadering op 20 november wordt de lijst definitief vastgesteld door de leden.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.