19 januari 2017

CDA op de bres voor turnsport Den Haag

Het CDA wil dat de gemeente de turnsport in Den Haag een steuntje in de rug geeft door hen te blijven faciliteren in de tijdelijke turnhal aan de Groen van Prinsterenlaan. Het CDA stelt vragen aan het college.

Wanneer de nieuwe turnhal in de sportcampus Zuiderpark wordt geopend is de gemeente voornemens om de turnhal in Loosduinen te sluiten. Dit tot groot ongenoegen van de zes turnverenigingen die in de hal trainen en wedstrijden houden. Volgens hen blijft er, ook als de nieuwe turnhal in het zuiderpark is geopend, een grote behoefte bestaan aan turnaccommodaties in onze stad.


CDA-woordvoerder sport Cees Pluimgraaff: ‘’Er turnen wekelijks 2.500 turn(st)ers in de turnhal aan de Groen van Prinsterenlaan. Die kunnen niet allemaal verhuizen naar de sportcampus, die voornamelijk bedoeld is voor topsporters. Ook verwachten wij dat de turnsport in onze stad kan groeien. Volgens het CDA is er daarom wel degelijk behoefte aan een extra turnhal in onze stad en zouden wij graag zien dat de gemeente de turnhal beschikbaar houdt voor de turnverenigingen.’’ Indien de wethouder geen gehoor geeft aan de oproep van het CDA, wil de partij graag weten of, en zo ja welke, alternatieve locaties de gemeente aanbiedt aan de turnverenigingen en waar de diverse scholen in de buurt, die overdag in de turnhal gymles geven, naartoe moeten.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.