16 maart 2017

CDA wint in Nederland en in Den Haag

Wat een resultaat! Maar liefst 6 zetels in de Tweede Kamer erbij. En ook in Den Haag een forse groei: bij de vorige Tweede Kamerverkiezingen in 2012 kreeg het CDA in Den Haag nog 4,4 procent van de stemmen. Gisteren stemde 6,2 procent (13.406 Hagenaars) op ons. Wij zijn enorm blij met deze uitslag. Een uitslag met veel perspectief en waar we trots op mogen zijn. De weg omhoog is weer ingezet.
Ik wil namens de Haagse afdeling alle Hagenaars die op ons hebben gestemd en alle vrijwilligers die mee hebben geholpen aan een prachtige campagne bedanken!

Sybrand Buma
Afgelopen jaren hebben wij een partijleider gezien die het geweldig doet en die een goede en positieve campagne heeft gevoerd. Sybrand heeft het geweldig gedaan. Hij heeft zich als leider van een oppositiepartij (iets wat niet van nature bij het CDA past) iedere dag een beetje gewerkt aan wederopbouw. Hij liet zich niet gek maken door populisme en negativiteit en bleef luisteren naar de achterban en de lokale afdelingen. Dit resultaat verdient hij persoonlijk enorm en voor mij is het een persoonlijke eer om jarenlang in de Tweede Kamer voor hem te hebben gewerkt. Ik ben trots op mijn oude baas en trots op onze partijleider!

Haagse kandidaten bedankt!
En ook onze eigen Haagse toppers hebben goed gepresteerd. Ik feliciteer ons nieuw Haags kamerlid  Chris van Dam met zijn zetel. Welverdiend! De komende maanden zullen spannend worden voor Wytske de Pater, die nu nog net naast een zetel grijpt. Marischa Kip, Jochgem van Opstal, Gert-Jan Bakker en ook Karsten Klein als lijstduwer, wil ik bedanken voor hun onmisbare bijdrage aan het goede resultaat in onze stad.

En nu?
Met deze mooie uitslag in Den Haag laten wij als afdeling zien waartoe we in staat zijn. Wij hebben veel meer stemmen weten te krijgen dan in 2012 en zijn gelijk gebleven ten opzichte van de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen. In vergelijking tot de andere grote steden (Amsterdam, Utrecht en Rotterdam) heeft het CDA in Den Haag procentueel de grootste winst geboekt. Onze Haagse afdeling is zichtbaar en leeft. En nu? Nu gaan we keihard door! Met het enthousiasme en inzet van onze leden en vele vrijwilligers zullen we bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 onze winst verzilveren. De Haagse campagne begint vandaag. Wij zijn Den Haag.


Hilbert Bredemeijer
- voorzitter CDA afdeling Den Haag –

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.