01 oktober 2014

College organiseert bijeenkomst burgerparticipatie

Op verzoek van het CDA en de Haagse Stadspartij gaat het college aankomend voorjaar een publiek toegankelijke bijeenkomst organiseren met partners om te kijken hoe zij burgerparticipatie in Den Haag vorm gaat geven. 

 Het CDA en de Haagse Stadspartij zijn erg blij dat bewoners meer invloed krijgen in het bestuur van de stad en riepen het college eind augustus op om bij het vormgeven van burgerparticipatie kennis en goede ideeën van andere gemeenten en instellingen mee te  nemen. Het college zegt in haar beantwoording naast zelf actief op zoek te gaan naar nieuwe vormen van inspraak en participatie met als doel om bewoners en ondernemers te bereiken die op dit moment zelden of onvoldoende gehoord worden ook graag te willen leren van andere steden.

Daniëlle Koster: ‘’Wij zien dat burgerparticipatie ook in veel andere gemeenten en instellingen een speerpunt in hun beleid is. Sommigen zijn al wat verder in het uitwerken en vormgeven hiervan en wij denken dat Den Haag wellicht goede ideeën kan opdoen door met hen in gesprek te gaan. We zien uit naar de bijeenkomst in het voorjaar van 2015!’’

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.