07 december 2016

Dag van de vrijwilliger

Vandaag, 7 december, is het nationale vrijwilligersdag. De gehele Haagse CDA-fractie ging op pad om vrijwilligers in Den Haag in het zonnetje te zetten en hun waardering uit te spreken voor de inzet van de vele Hagenaars (meer dan 1 op de 4!) die vrijwilligerswerk doen.

Fractievoorzitter Daniëlle Koster bracht een kleinigheidje naar Margreet Hemert die zich als voorzitter van bewonersgroep Regentesse-Valkenbos met volle overgave inzet voor haar wijk. Herschel van der Padt werd bedankt door Michel Rogier. Van der Padt deelt met zijn team vrijwilligers vanuit stichting Solidair in Escamp voedselpakketten uit aan minderbedeelde wijkbewoners. Desh Ramnath zette Frank Kanhai in de spotlight omdat Kanhai wandeltochten organiseert voor ouderen en mensen met een visuele beperking. Kanhai verleent daarnaast mantelzorg aan zijn moeder. Mevrouw Olffers, die een presentje van Cees Pluimgraaff ontving, is samen met haar man de drijvende kracht achter het vrijwilligersproject Laakse lente. Zij organiseren diverse uitjes en een voorjaarfeest voor ouderen uit Laak. In hun eigen huiskamer ontvangen zij dagelijkse ouderen voor een kopje koffie en een goed gesprek. Stuk voor stuk toppers waar onze stad niet zonder kan!

CDA, de partij voor vrijwilligers
Het CDA Den Haag en wethouder Karsten Klein zetten zich in voor beleid waardoor het doen van vrijwilligerswerk makkelijker en nog leuker wordt. Zo heeft het CDA ervoor gezorgd dat het aanvragen van een VOG voor vrijwilligers gratis is geworden, zet het CDA zich in voor speciaal parkeerbeleid voor vrijwilligers, heeft het CDA er voor gezorgd dat het mantelzorgcompliment blijft bestaan en er een aanvalsplan komt om vrijwilligerswerk aantrekkelijk te maken en wordt er in onze stad het Haagse heldengala georganiseerd waar diverse (zorg)vrijwilligers van het jaar worden gehuldigd.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.