25 juni 2017

De POP-Week van Michel!

Het was warm, het was heet, het was gezellig er er was veel muziek in Den Haag POPstad nummer 1

Foto: Dennis Vos - FOTOgrafix.nl

Maandag
Vandaag ben ik met leerlingen en directieleden van het Hofstad Lyceum bij Buurtboerderij De Nijkamphoeve voor het overhandigen van een cheque. Het geld is met sponsoractiviteiten door leerlingen en personeel van de school bijeengebracht en is bedoeld als bijdrage aan een nieuw gebouw bij de buurtboerderij voor opslag, lessenruimte en theehuis.
Lees hier meer over de Buurtboerderij.

In de vroege avond heb ik een overleg met de CDA werkgroep Mobiliteit. Het is een zeer inspirerende groep deskundigen, die mij helpen met thema’s als OV, fiets, auto en overige verkeerszaken.
Wil je een keer meepraten? Laat het mij weten!
Verder op deze maandagavond heb ik natuurlijk onze vaste fractievergadering.

Dinsdag
Het is warm. Zeg maar gerust heet.

Samen met onze fractiemedewerkers Kim en Jolanda trekken Daniëlle Koster en ik er op uit om ijsjes uit te delen aan ouderen. Dit keer in Woonzorgcentrum Duinhage in Loosduinen.

Woensdag
Tijdens de vergadering van de Commissie Ruimte behandelen we het Hobbemaplein. We praten al 10 jaar over herinrichting en hiervoor hebben we miljoenen gereserveerd.

Voor het CDA is het van belang dat de verkeerstromen op en rond het Hobbemaplein veel logischer gaan verlopen, zodat er ook een goede aansluiting is tussen de Haagse Markt en de Hobbemastraat.Michel Rogier

Er zijn veel gesprekken met bewoners en ondernemers geweest, maar de verantwoordelijke wethouder Wijsmuller weet tot nu toe slechts een plan te presenteren waarmee het plein cosmetisch wordt opgeknapt, in plaats van het toepassen van de broodnodige verkeerskundige ingrepen. Nieuw bankjes en een likje verf, dat is alles.
Voor het CDA is het van belang dat de verkeerstromen op en rond het Hobbemaplein veel logischer gaan verlopen, zodat er ook een goede aansluiting is tussen de Haagse Markt en de Hobbemastraat.
Deze plannen blijven maar uit en het geduld van vele partijen raakt op.

De wethouder wordt opgeroepen om op te trekken met wethouder Revis, om de buitenruimte nu eens goed aan te kunnen pakken. Wat mij betreft betrekken we hier ook wethouder De Bruin van verkeer bij.
Bovendien doe ik er nog een schepje bovenop door er bij de MRDH op aan te dringen dat tramlijn 11, die dwars over het plein gaat, maar ook over het kruispunt Hoefkade en verderop over de Oude Haagweg, onder de grond gaat.
Een ambitieus plan? Jazeker, maar ik zie kansen indien het werk meegenomen wordt in een ander plan, dat op eerder verzoek van het CDA nu onderzocht wordt. Dat is een P+R voorziening op de Binckhorst. Met een goede en snelle OV-verbinding, via het Centrum en de Haagse markt, richting Scheveningen. Hier liggen kansen voor lijn 11, want die eindigt direct naast de Boulevard.

Het één hoeft het ander niet uit te sluiten en het plan kan gefaseerd uitgevoerd worden. Lijn 11 ligt grotendeels op een vrij traject en bij herinrichting van het Hobbemaplein kan alvast rekening gehouden worden met deze ontwikkeling.
If you can dream it, you can do it!

De rest van de dag staat vooral in het teken van linten doorknippen en flessen kapot slaan, want ik ben aanwezig bij de start van de bouw van het Onderwijs en Cultuurcentrum en de doop van de boot van Volvo Oceanrace-team AkzoNobel.

Bij het Onderwijs en Cultuurcentrum heb ik nog een kort gesprek met Rob Vondracek van het Haags Popcentrum omdat ik en mijn voorganger Gert-Jan Bakker er altijd voor gestreden hebben dat de nieuwe concertzaal óók geschikt moet zijn voor Popmuziek. Link

Tegen de avond wordt de boot van Volvo Oceanrace-team AkzoNobel gedoopt door burgemeester Krikke. Vraag niet hoe het kan, maar ik was er bij: Link

Met dank aan Hans van Loon!

Donderdag
De hele dag in het onderwijs. Geweldig en iedere dag anders!!
Ik lanceer tussendoor nog wel een promotiefilmpje voor de activiteiten die het komende weekend in Den Haag plaatsvinden. Ik ben hiervoor langs diverse plekken gegaan om te controleren of men er klaar voor is… Link

Vrijdag
Vandaag geef ik samen met collega-Raadslid Lobke Zandstra een gastles in de raadszaal aan leerlingen van de De La Reyschool.

We leggen de werking van de Haagse Gemeenteraad uit en de leerlingen brengen, aan de hand van een tweetal zelfgemaakt filmpjes, enkele zorgen en wensen bij ons onder de aandacht.

Erg leuk gedaan door deze leerlingen!

In de namiddag heb ik een overleg in het nieuwe Stadskantoor in Utrecht. Een mooie locatie dat grotendeels is ingericht op het nieuwe werken, oftewel zelf je werkplek en vergaderlocatie opzoeken en aan de slag.
Sommige openbare vergaderlocaties lijken echter niet eens meer op loungebanken, maar zelfs op bedden!

De rest van het weekend staat vooral in het teken van het eren van onze strijders tijdens Veteranendag en natuurlijk Downtown Parkpop, Night at the Park en op zondag Parkpop.

Weinig uitrusten dus dit weekend…

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.