17 december 2017

De Week van Michel!

Het is al weer bijna Kerst. Dit is de tijd, waarin we terugblikken op het afgelopen jaar en uiteraard ook vooruit kijken naar het nieuwe jaar.
Eerst moet ik deze week nog volop aan de bak met werkbesprekingen en een Raadsvergadering, maar er zijn ook al de eerste kerstborrels…

Maandag

Vandaag loopt het compleet anders dan gedacht, want de sneeuw komt met bakken uit de hemel.
Een prachtig gezicht. Ik moet zeggen dat ik er zelf niet veel last van heb, want al mijn afspraken zijn op langlauf-afstand in de buurt. De laatste vergadering die ik heb, handelen we af via een teleconferentie. Met de smartphone is dit superhandig tegenwoordig. Dit zouden we eigenlijk veel vaker moeten doen.
Servicegericht als ik ben, ga ik er nog wel op uit voor het uitdelen van wat mutsen…
Link YouTube

In de avond is er op Omroep West en het NOS-journaal een uitgebreide reportage, waarin ik word geïnterviewd over de tijd die ik in mijn Raadswerk steek.
Link OmroepWest


Dinsdag

Vandaag is de jaarlijkse verkoop van oliebollen voor het goede doel in het Atrium van het stadhuis.
De oliebollen worden gratis ter beschikking gesteld door Jan Vermolen, dé oliebollenman van het Spuiplein, en de gehele opbrengst komt ten goede aan UNICEF.
Veel mensen, waaronder de fracties van het CDA, D66 en Groen Links én mijn eigen moeder, komen helpen én het College van Burgemeester en Wethouders komt langs.
Dochter Priscilla en haar vriend Ferry rijden de hele stad (tot en met Zoetermeer) af om bestellingen rond te brengen. Met de bakfiets wordt nog een lading oliebollen bezorgd bij De Zwarte Ruiter op de Grote Markt.
De totale opbrengst is maar liefst € 5367, -- !!

De actie is mede mogelijk gemaakt door veel vrijwilligers van UNICEF, ambtenaren en trainees van de gemeente Den Haag en collega’s van de Raadsfracties van CDA, Groen Links en D66. Top!

Met mijn oliebollenkleren nog aan ga ik langs bij de Debatmeesters, die tot aan de verkiezingen in maart 2018 een maandelijkse bijeenkomst houden met het thema ‘De Slag om het IJspaleis’.
Het thema is dit keer ‘Woningbouw’. Er wordt naar mijn mening te veel gebouwd voor het dure segment en slechts 30% sociaal. Ik pleit ervoor om meer te bouwen voor het middensegment om deze doelgroep de mogelijkheid te geven om door te stromen uit de sociale woningbouw en hen toch te behouden voor onze stad.
De verkiezingen zijn in maart 2018 en ik ben er klaar voor. CDA plek 3 ?

Woensdag
In de commissievergadering bespreken we de Koekamp, gelegen direct aan de overkant van het station CS. Den Haag is één van de weinige steden waarbij je vanuit het station zo een park in kunt wandelen.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.