19 november 2017

De Week van Michel!

Deze week had ik voor het eerst geen commissievergaderingen maar ik heb niet stilgezeten.

Deze week had ik weinig commissievergaderingen (zeg maar geen) waardoor ik veel op school kon werken.
Dat was fijn, want deze hele week stond op Hofstad Lyceum in het teken van het thema ‘Tolerantie’. Voor iedere school is dit een belangrijk thema en als UNESCO school is het een goed moment om daar nog eens bij stil te staan.
De leerlingen hadden de hele week diverse activiteiten georganiseerd en de week werd afgesloten met alweer de 5e Tolerantielezing. Voorgaande jaren kwamen hiervoor onder andere Rabbijn Soetendorp en oud-minister en VN-gezant Jan Pronk.

Dit jaar was er een lezing van Maja Groff, Senior Legal Officer bij het Permanente Bureau van de Haagse Conferentie voor Internationaal Privaatrecht.

Geweldig als zulke mensen vanuit hun ervaring, wijze lessen meegeven aan leerlingen.

Maandag 20 november is het de Internationale Dag van de rechten van het Kind en dit weekend werd hier op verschillende plekken in de stad al aandacht aan besteed. Als Haags Ambassadeur voor UNICEF was ik te gast bij scoutinggroep De Rimboejagers, waar ik voorlichting heb gegeven over dit thema.

Den Haag heeft een partnership met UNICEF en de komende week zal hier extra aandacht aan gegeven worden. Op dinsdag 12 december verkoop in weer oliebollen voor UNICEF in het Atrium van het stadhuis en ook dit jaar zijn ze gesponsord door dé oliebollenman van het Spuiplein, Jan Vermolen.

De komende week wordt het weer gezellig druk in de Haagse Gemeenteraad.

Zo behandelen we de voorgang van het Onderwijs en Cultuurcentrum waarvan de jaarlijkse exploitatiekosten naar verwachting hoger blijken te zijn dan aanvankelijk werd gedacht. Je verwacht het niet hè…

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.