12 maart 2017

De Week van Michel!

Het is lekker druk geweest deze week!

De afgelopen week heb ik mij ingezet in de Commissie, waarbij we het hebben gehad over de werkzaamheden op de Raamweg. Met 60.000 verkeersbewegingen per dag is dit zo’n beetje de drukste straat van Den Haag.

Ook daar moet wel eens het riool vervangen worden en dat gaat vanaf het einde van deze maand plaatsvinden. Een zeer lastige klus, waar de hele stad last van zal hebben.

Kijk hier voor alle info over het project.
Ik verneem het graag als je ondanks alles toch nog last hebt. Tips of trucs zijn ook welkom!

Verder heb ik mij de afgelopen week uitgebreid laten informeren over de Valkenboskerk en heb ik er zelfs rondleiding gekregen. Zeer bijzonder. Ik heb er beelden van geschoten en ik zal later nog met een kort videoverslag hiervan komen

Het is een prachtige kerk op een prachtige locatie. Omwonenden zijn zeer laat door de gemeente geïnformeerd dat de kerk gesloopt gaat worden. Waar heb ik dit eerder meegemaakt..? (Zie ook hier)
De gemeente moet er veel actiever aan werken om parochies te helpen en omwonenden een goede kans te geven om initiatieven aan te dragen. Te vaak schiet de gemeente hierin te kort. 

Het is aan de Gemeenteraad om te bepalen of de bestemming van de kerkgebouwen en/of gronden gewijzigd mag worden voor commerciële doeleinde.
Ik zal hier niet zondermeer mee akkoord gaan als de procedures niet goed zijn verlopen en er nog kansrijke maatschappelijke initiatieven zijn (lees: goed onderbouwde plannen die minimaal voor 5 jaar zijn doorbrekend).

Naast ons normale werk als raadslid, onze gewone banen en ons gezinsleven, hebben we deze maand ook zoiets als landelijke 2e kamerverkiezingen. Dit houdt in dat we de stad in gaan om onze CDA-boodschap voor de komende 4 jaar te verkondigen.

Ik heb heel wat zaaltjes en zalen bezocht en het is ongelooflijk mooi om te zien hoeveel mensen, jong en oud, komen opdagen en zich willen laten informeren. 

Met name in Scheveningen, de Schilderswijk en Transvaal.

Ik heb er enkele reportages van gemaakt.

Politieke bijeenkomsten in Scheveningen en Transvaal

En tot slot een korte reportage over campagne voeren in Bezuidenhout

Altijd gezellig met elkaar!

Foto: Hans van Loon

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.