03 juli 2017

De Week van Michel: In overleg met bewoners

Deze week heb ik veel overleg gehad met bewoners en ondernemers in onze mooie stad Den Haag. Zo hadden we dinsdag een zeer interessante bijeenkomst met Loosduinse bewoners en organisaties over de toekomst van Loosduinen.

Ik bepleit dat bij dergelijke bijeenkomst veel vaker de jeugd betrokken moet worden. We praten tenslotte over hun toekomst nietwaar?

Deze week hebben we Karsten Klein benoemd tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar maart.

Lees er hier alles over.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering spraken we o.a. over de Woonvisie en de toekomst van het Hobbemaplein.
Het Hobbemaplein is voor het afhandelen van het verkeer en de oversteekbaarheid tussen de Haagse Markt en de Hobbemastraat een ramp.

Het plein moet drastisch veranderd worden, maar hierover wordt al jaren gepraat. En dát kunnen we goed in Den Haag. Met succes pleit ik ervoor dat, indien het Hobbemaplein veranderd wordt, er geen onomkeerbare stappen worden gezet, waardoor het ondergronds aanleggen van de tram onder dit kruispunt onmogelijk wordt gemaakt.

Mijn motie hiervoor wordt Raadsbreed aangenomen.
Het idee past perfect bij de realisatie van een goede P+R voorzieningen op de Binckhorst met een snelle OV verbinding via het Centrum en de Haagse Markt naar Scheveningen.

Bij de woonvisie mis ik de uitgesproken ambities voor het realiseren van koophuizen voor middeninkomens en dus dien ik een motie in.
In de ochtend had ik bij radio West hierover met mijn PvdA collega Rajesh nog een pittige discussie, maar uiteindelijk is mijn motie door alle partijen aangenomen!

Samen staan we sterk nietwaar?

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.