26 november 2017

De Week van Michel: Volop in de stad aanwezig

Deze week was ik vooral in de Schilderswijk en Transvaal te vinden én ik kwam Sinterklaas tegen...

Maandag
Vandaag hebben we bij voetbalclub SVV Scheveningen een zeer sfeervolle Algemene Ledenvergadering van CDA Den Haag, waarbij de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezing wordt vastgesteld.

Ik ben enorm trots dat ik door het bestuur en de leden na lijsttrekker Karsten Klein en fractievoorzitter Daniëlle Koster op de 3e plek van de kandidatenlijst sta!

Dinsdag
Ik ga vandaag op bezoek bij bewoners van de Laan van Meerdervoort.

Zij hebben sinds enkele jaren veel last van geluid en trillingen van de nieuwe tram.
Binnenkort hebben we over dit punt een vergadering, want er komen veel meer klachten binnen
In de avond ben ik te gast bij de bewonersvergadering van Bewonersorganisatie Havenkwartier, de BOH. De zaal zit vol met bewoners en ondernemers.

Met een aantal collega-raadsleden van VVD, PvdA, D66 de HSP en CU/SGP (geen idee waar de andere partijen waren…) leggen we uit waarom we welk standpunt hebben ingenomen bij beslissingen die hun wijk aan gaan.

Favoriete onderwerpen zijn de tram over de Westduinweg en de onlangs ingevoerde betaald parkeerregeling in het Havengebied en het Geuzen- en Statenkwartier.

Men waardeert vaak dat je oprecht bent over je standpunten. Je hoeft het niet met elkaar eens te zijn, maar eerlijke politiek vind ik belangrijk, omdat dit een basis is voor discussie en inzicht geeft in elkaars overtuigingen en argumenten.
Buiten staat een politieke partij folders uit te delen, waarin beweringen over het CDA staan die niet kloppen. Jammer dat deze partij vervolgens wegloopt en niet binnen aanschuift bij de bewonersbijeenkomst en deelneemt aan de discussie. Ik gebruik de folder dan maar om aan de zaal uit te leggen wat de werkelijke betekenis is van hetgeen er over het CDA in de folder wordt gezegd.
Dat is eerlijke politiek en dat wordt door de aanwezigen gewaardeerd.

Woensdag
We hebben een commissievergadering over het Spuikwartier, maar door enige onduidelijkheid gaat dit niet door. Geen nood, er is genoeg te doen. Morgen hebben we een Raadsvergadering en hiervoor is er veel leeswerk en voorbereidingswerk te doen.

In de namiddag ga ik langs bij bewoners van de Machiel Vrijenhoeklaan, die zich al een tijd inzetten voor een veel veiligere oversteekbaarheid van deze drukke en brede laan. Er zijn plannen om de laan anders in te richten en het zou mooi zijn als we deze wens hierbij mee kunnen nemen.

Onlangs heeft er een fataal ongeluk plaatsgevonden, waardoor het pleidooi van bewoners op een zeer trieste manier onderstreept werd.


Mijn volgende bezoek is in de Balistraat. Dit ligt helemaal aan de andere kant van de stad, maar het is mooi weer en tijdens de fietstocht kan ik hetgeen ik zojuist allemaal gehoord en gezien heb even verwerken.
In de Balistraat en omgeving maakt men zich zorgen over het bebouwen van een binnenplaats met hofjeswoningen.
De buurt staat bekend om de vele zeer gezellige hofjeswoningen, maar het aantal dat een ontwikkelaar nu wil realiseren, is fors voor de beschikbare ruimte. Voor de bouw moet ook een aantal zeer grote bomen verdwijnen. Kortom, buurt niet blij en de natuurvereniging AVN niet blij.
Mocht het bouwplan doorgaan dan is er een wijziging van het bestemmingsplan nodig en dat zou,  met het plan dat er nu ligt, wel eens een probleem kunnen worden.

Desiree en Priscilla ontmoet ik vandaag voor het avondeten halverwege de stad.

We eten heerlijk bij VIP in de Kettingstraat. Een pizza van volkorenmeel, dus nog best gezond ook. Het is een drukke dag vandaag en op deze manier maken we toch nog tijd voor wat ‘quality time’ met het gezin, voordat we allemaal weer een kant opgaan.

Donderdag
Als voorbereiding op de Raadsvergadering vandaag breng ik een bezoek aan Transvaal en de Schilderswijk. Levendige wijken met kleurrijke winkels, goede ondernemers en betrokken bewoners.
Als ik wel eens een rondleiding door de stad geef, ga ik altijd even door deze buurten.
In de keuken van Piet de Lasser hoor ik de zorgen en wensen aan en leg ik uit hoe ik daar, met de besluiten die ik neem, zo veel mogelijk rekening mee houd.
Zie hier meer over de punten die het CDA tijdens de Raadsvergadering heeft ingebracht.

...we zijn inderdaad vroeg thuis. Vroeg in de ochtend dan wel te verstaan.Michel over de nieuwe vergaderregels waardoor de Raadsvergadering korter moet duren.

De Raadsvergadering nieuwe stijl moet ervoor zorgen dat we vroeger thuis zijn.
De fracties hebben hiervoor met elkaar regels afgesproken en de Burgemeester, die onze vergadering leidt, heeft de schone taak om deze regels te handhaven.
En de regels werken, want we zijn inderdaad vroeg thuis. Vroeg in de ochtend dan wel te verstaan. Inclusief napraten en door de regen terug naar huis, ben ik om 3.30 uur thuis…

Vrijdag
Over vroeg gesproken: Vandaag zetten we de Kerstboom op… Dat vindt de Sint heus niet erg, zo’n beetje extra gezelligheid in huis. En mijn schoen past er prima onder.

Zaterdag
In de Schilderswijk ga ik langs bij Ismet Bingöl.

Ismet woont al bijna 40 jaar in de Schilderswijk. Hij is naast ondernemer ook voorzitter van bewonersorganisatie De Paraplu én staat nummer 10 op onze kandidatenlijst.

We praten bij over de laatste raadsvergadering en we blikken vooruit.

Na mijn rondje over de Haagse Markt (gezellig druk vandaag!) kom ik op weg naar huis Sinterklaas tegen. Altijd weer spannend! Je gaat er van stotteren en hele zinnen spreek je verkeerd uit…

In de avond ben ik bij de dinnerhow Pandora in Studio 21 op uitnodiging van 50Plus Producties, die hiermee het 25-jarig bestaan van de 50Plusbeurs viert.

Deze seniorenbeurs is ooit begonnen in Den Haag en vindt tegenwoordig in september plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. De beurs is toonaangevend voor seniorenbeurzen in de hele wereld. 50Plus producties zet zich daarnaast met tal van andere activiteiten maatschappelijk in op het gebied van Zorg en Welzijn.

Zondag
Rustdag! In de middag proosten we op Duindigt op de verjaardag van CDA-collega Cees Pluimgraaff.

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.