09 juli 2017

De Week van Michel: voor het reces nog even aan de bak!

Deze week onder andere over windmolens, de Haags Markt en Madurodam!

Maandag
Vandaag neem ik deel aan de evaluatie van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Zowel als Raadslid als in mijn rol van vertegenwoordiger van de Haagse Gemeenteraad in de Adviescommissie Vervoersautoriteit van de Metropoolregio, die gaat over OV en andere mobiliteitszaken, heb ik te maken met dit bestuursorgaan. En ik ben niet tevreden over het proces van besluitvorming, waarbij de gemeenteraden slechts als applaus-commissies fungeren en geen wezenlijke invloed hebben.

 

Dat moet dus anders wat mij betreft. Uit de Raadsvergaderingen weet ik dat vrijwel alle 45 Raadsleden van de 15 partijen in de Haagse gemeenteraad (…peildatum 9-7-2017) hier ook zo over denken.
Ik vind het dan ook zeer vreemd dat aan de - lang van tevoren aangekondigde -evaluatie van vandaag, hét moment om als  gekozen volksvertegenwoordiger je invloed aan te kunnen wenden, door slechts 4 partijen wordt deelgenomen: PvdA, HSP, VVD en door mij namens het CDA.
In het najaar wordt de conclusie van de evaluatie in de gemeenteraad besproken en ik moet dan nog zien wie er allemaal gaan roepen dat het helemaal anders moet. Een belangrijke mogelijkheid om dáár invloed op te hebben gehad, is door 11 van de 15 partijen niet benut.

Doe eens gek en bel jouw politieke partij met de vraag of zij mede namens jou hebben deelgenomen aan de evaluatie op maandag 3 juli 2017 van de afspraken binnen de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag.

De Metropoolregio Rotterdam-Den Haag gaat namelijk o.a. over de bereikbaarheid van Den Haag, de bankjes met kleine gaten waar kinderen met hun vingers in blijven steken, plannen om de OV-lijnen in te korten, minder bussen in de avonduren, de waar-blijft-de-directe-OV-lijn-naar-Scheveningen-discussie, überhaupt beter en meer OV naar Scheveningen, Kijkduin, de binnenstad van Den Haag en de Haagse Markt, goed OV vanuit Den Haag naar Rotterdam-The Hague Airport, wel/geen tramlijn over de Westduinweg.

Dinsdag
Vandaag ben ik op bezoek, op het uiterste puntje van onze stad, bij de eigenaars van partyboerderij Hijdra.
Ik moet bekennen, ik had er nog nooit van gehoord maar door enkele annexaties is dit op Haags grondgebied terecht gekomen en dús ben ik ook voor de inwoners en ondernemers van dit stukje van Den Haag hun volksvertegenwoordiger.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.