05 februari 2017

De Week van Michel was weer leuk!

Op pad en de barricades gegaan!

Maandag
Onderwijs en politiek is iedere dag anders. Zo breng ik vandaag een bezoek aan Buurtboerderij de Nijkamphoeve.

Een prachtig project dat geheel door vrijwilligers wordt gerund. Ik heb het project altijd ondersteund.
Zie hier meer

In de avond hebben we een bijeenkomst met een aantal CDA-leden over te praten over de komende verkiezingen. Een mooie club! Jammer dat ik direct door moest in een bespreking want ik had graag nog een biertje met ze willen drinken.

Dinsdag
Vandaag heb ik een interview met het Wijkblad van Waldeck Bohemen en Kijkduin, de wijk waar ik sinds kort met Desiree woon.
Tussen diverse besprekingen door zie ik kans om nog even langs de Commissie Loosduinen te gaan, waar ik op verzoek een toelichting geef over mijn inzet in de Raad voor het OV en dan met name voor Loosduinen en Kijkduin. Ik doe mijn best om zoveel als mogelijk OV in deze wijken te behouden en gelukkig krijg ik daar veel steun voor vanuit de Raad.

Woensdag
Vandaag ga ik de barricades op. Mooi dat dit kan in Den Haag.
Aanleiding voor een demonstratie op het Malieveld is de maatregel van president Trump om moslims uit een zevental landen de komende tijd niet meer toe te laten in America door hen geen nieuwe visa te verlenen. Nu is Trump een gekozen president van een land waar ik geen bemoeienis mee heb, maar ik heb er wel moeite mee dat er steeds vaker een politiek van ‘elkaar uitsluiten’ wordt bedreven.

Kijk, tegen terroristen, ronselaars en haatpredikers moet keihard worden opgetreden en als je mij enigszins volgt, dan weet je dat ik deze lijn ook actief ondersteun. Maar wat mij tegen de borst stuit, is dat er nu in een democratisch land als Amerika maatregelen worden genomen die hele bevolkingsgroepen uitsluiten op basis van hun herkomst en geloof. Ook hier in Nederland is dit steeds vaker het geval en dat gaat mij te ver. Zeer veel moslims vechten samen met ons in de frontlinie tegen fundamentalisten zoals de IS. Door polarisatie en uitsluiting drijf je personen, die daar gevoelig voor zijn, juist in de armen van fundamentalisten. En dit geldt niet alleen voor moslims maar ook Linkse en Rechtse groeperingen, zoals de dader van de meest recente aanslag op moslims in Quebec.
Ik ben die haatzaaierij zat en dát is wat ik wil laten weten.

Ik ga snel even naar huis om te eten en hup naar de Raadsledenbijeenkomst van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag  over de Kadernota Openbaar Vervoer. Om maar eens over iets heel anders te praten. Hier wordt input gegeven over waar we de accenten willen leggen bij investeringen in het OV. Voor mij is dit vooral de sociale functie van het OV, de OV-lijnen in binnenstedelijke gebieden en goede bereikbaarheid van de kustgebieden, zodat het daar niet vast loopt met verkeer.

Woensdag
In de Commissie Ruimte maken we ruim tijd om op te komen voor de ondernemers op het Almeloplein, omdat de verbouwing van het winkelgebied door toedoen van de gemeente vertraging op loopt. De wethouder belooft de vertraging tot maximaal 2 maanden te willen beperken en ik vraag wat de wethouder nog kan doen om de ondernemers tegemoet te komen.
Wordt vervolgd.. denk ik..

Zie hier meer

In de avond ben ik in Scheveningen aanwezig bij een bewonersbijeenkomst met wethouder De Bruijn en diverse ambtenaren. Er moet een groot onderzoek komen naar de manier waarop we het drukke verkeer over de Westduinweg kunnen terugdringen/soepel kunnen laten verlopen. Ook moet worden bekeken of daarbij een tramverbinding technisch inpasbaar is. 

Aan het nut en de noodzaak van een tramverbinding wordt door de huidige bewoners getwijfeld en daarom is het goed dat dit grondig wordt onderzocht. Bewoners kunnen vanavond punten aandragen, die ze onderzocht willen hebben. Het is mooi om te zien dat er goed en constructief door bewoners meegedacht wordt over de opgaven.

Vrijdag en zaterdag 
ben ik de hele dag in touw voor Hofstad Lyceum waar er Open Huis is voor toekomstige leerlingen.
Leuk om te zien dat ruim 225 leerlingen van deze school op hun vrije zaterdag meehelpen om potentiële nieuwe leerlingen te verwelkomen en rond te leiden.

De komende week heb ik een volle agenda. Zo ga ik samen met 44 andere raadsleden de nieuwe Burgemeester van Den Haag kiezen, ga ik een avondje met CDA-leden in Loosduinen rond de tafel, ga ik mij (weer) inzetten voor het OV in Den Haag en heb ik diverse werkbezoeken.

Wil je dat ik een keer langs kom? Laat het me weten!

 

https://www.cdadenhaag.nl/nieuws/www.facebook.com/michelrogier

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.