03 september 2014

Den Haag de meest kindvriendelijke stad van Nederland?

Raadslid Daniëlle Koster roept de gemeente op om de ambitie uit te spreken om volgend jaar de ‘meest kindvriendelijke stad van Nederland’ te worden. In april van dit jaar werd bekend dat de gemeente Haarlem volgens het magazine Ouders van Nu deze begeerde titel in 2014 mag dragen. Den Haag kwam niet eens in de buurt van een nominatie.

‘’Het CDA zet zich al jaren in voor een meer kindvriendelijk Den Haag. Zo dienden wij een amendement kindvriendelijke wijken in en wordt er mede op het verzoek van het CDA in dit coalitieakkoord veel geïnvesteerd in het meer kindvriendelijk maken van de openbare ruimte.’’, aldus Koster.


Zij benadrukt dat een kindvriendelijke stad niet alleen investeert in kindvriendelijke openbare ruimte met veel speeltuinen maar ook beschikt over een groot aanbod aan kindvriendelijke winkels, horecagelegenheden en cultuur. ‘’De gemeente moet eens met ondernemers om tafel gaan zitten om te kijken hoe Den Haag ook op dit gebied kindvriendelijker gemaakt kan worden. Bijvoorbeeld door winkels buggyproof te maken of door het aanbieden van gevarieerde kindermenu’s.’’

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.