17 december 2014

Den Haag geeft 2,2 miljoen euro aan grote evenementen

De gemeente Den Haag stelt komend jaar 2,2 miljoen euro beschikbaar voor grote publieksevenementen. In 2015 kunnen 20 evenementen rekenen op financiële ondersteuning.

Naast bekende evenementen zoals City-Pier-City, Life I Live, Todays Art en Parkpop zijn er ook enkele nieuwkomers. Twee nieuwe evenementen richten zich op ‘extreme' sporten als skateboarden, snowboarden, surfen en BMX. Andere opvallende evenementen zijn het Festival van de Lach en de Red Bull Knock Out strandrace.

CDA-wethouder economie Karsten Klein: "Den Haag wil zich nationaal en internationaal onderscheiden met toonaangevende evenementen. We zoeken altijd naar evenementen die passen bij het karakter en het imago van onze stad. Evenementen houden de stad levendig en prettig om in te wonen en ze zorgen voor inkomsten en werkgelegenheid.”

“Ik ben er trots op, dat er ook komend jaar weer veel te doen is in Den Haag. We zijn nog op zoek naar een groot thema-evenement dat meerdere dagen duurt. Daarvoor hebben we voor komend jaar 200.000 euro gereserveerd en ik nodig de markt hierbij uit om met een goed plan te komen”, aldus CDA-wethouder economie Karsten Klein.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.