17 maart 2015

Den Haag wil thuisbasis Volvo Ocean Race worden

Den Haag wil de thuisbasis worden van de Volvo Ocean Race. De organisatie die het wereldberoemde zeilevenement organiseert, moet in Scheveningen worden gevestigd. CDA-wethouder Karsten Klein heeft namens de gemeente Den Haag daarvoor een aanbod gedaan aan de organisatoren.
 

De Volvo Ocean Race is de zwaarste zeilwedstrijd voor teams en één van de grootste zeilevenementen ter wereld. Dit jaar doet de Volvo Ocean Race op 18, 19 en 20 juni Den Haag aan. Rond die pitstop wordt een groot evenement in Scheveningen gehouden.

Veel positieve effecten
Maar Den Haag wil meer. De stad wil de thuishaven worden van de race. Want dat heeft veel positieve effecten, zegt wethouder Klein.

Nu is het Spaanse Alicante de uitvalsbasis voor de race. Maar de gemeente Den Haag heeft gepolst hoe de organisatoren tegenover een eventuele verhuizing staan. Klein: ‘’Het zou heel mooi zijn als het Scheveningen zou worden.’’

'Sterke stimulans'
Want het levert direct en indirect banen op, aldus de wethouder. ‘’Het legt de stad geen windeieren. De hotels zitten dan vol, de horeca heeft er profijt van. Het is een gigantische magneet en een heel sterk stimulans voor de Haagse economie.’’

Daarnaast past het volgens de wethouder bij de Haagse ambitie om Scheveningen om te vormen tot een zeezeilhaven van grote allure.

Lees meer op omroepwest

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.