12 oktober 2016

Denk mee over de nieuwe burgemeester

Per 1 maart zal burgemeester Jozias van Aartsen stoppen als burgemeester van onze mooie stad. Het CDA vindt, net als de rest van de gemeenteraad, het erg belangrijk dat inwoners van Den Haag mee mogen denken over het profiel waaraan zijn opvolger, de nieuwe burgemeester van Den Haag, moet voldoen. Het moet immers een burgemeester worden van ons allemaal! Denk jij ook mee?

 Wat moeten bijvoorbeeld de drie sterkste eigenschappen van de nieuwe burgemeester zijn? Of welke ervaring mag niet ontbreken? Wat zou de burgemeester volgens jou als eerste moeten doen?

Online
Je kan via de website van de gemeente Den Haag doorgeven welke eigenschappen jij belangrijk vindt bij een nieuwe burgemeester. Online reageren kan tot 28 oktober.

Mondeling
Ook kan je mondeling doorgeven wat jij vindt van de voorlopige profielschets van de nieuwe burgemeester. Hiervoor wordt een speciale bijeenkomst georganiseerd op woensdag 9 november vanaf 9 uur in Theater aan het Spui (centrum). Wil je mondeling inspreken? Geef dit dan voor 7 november door via [email protected].

De gemeenteraad wil met deze aanpak de mening van de stad over de nieuwe burgemeester meenemen in de profielschets. Deze profielschets is het uitgangspunt voor de selectie van kandidaten. Op 17 november wordt de profielschets in een openbare raadsvergadering met de commissaris van de Koning besproken en vastgesteld. Waar wacht je dus nog op? Geef je mening!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.