26 maart 2015

Eerste paal Sportcampus Zuiderpark

Vandaag gaat de eerste paal van de Sportcampus Zuiderpark de grond in. Het sportcomplex in het Haagse Zuiderpark wordt gebouwd naar voorstel van de lokale CDA-fractie, die hiertoe in 2006 een initiatiefvoorstel indiende. CDA-woordvoerder Sport Cees Pluimgraaff, zit dan ook vol trots op de eerste rij.

In juni 2006 diende toenmalig fractievoorzitter Michel Santbergen een initiatiefvoorstel genaamd Internationaal Sport- en Cultuurpark Zuiderpark in. Hierin presenteerde hij een plan voor de herontwikkeling van de oude ‘ADO-locatie’ in het Zuiderpark waarvan de realisatie van een topsporthal een wezenlijk deel uitmaakte. Pluimgraaff: ‘’Wat fantastisch dat dat plan nu, bijna 10 jaar later, gerealiseerd gaat worden!’’

Het CDA vindt het belangrijk dat het Zuiderpark ook na het vertrek van ADO een sportpark blijft. Pluimgraaff: ‘’In het Zuiderpark wordt al van oudsher gesport en dat moet zo blijven.’’ De studenten van De Haagse Hogeschool en het ROC Mondriaan gaan gezamenlijk een centrum voor Beweging en Sport opzetten en werken aan de organisatie en uitvoering van (internationale) topsportevenementen. Ook zullen zij de sportverenigingen in en om het Zuiderpark ondersteunen en begeleiden waardoor kinderen in Den Haag Zuidwest meer kunnen sporten.

Door de komst van deze prachtige sportcampus en de daarbij horende evenementen wordt de sportieve uitstraling van Den Haag, de sportstad van Nederland, nog meer vergroot. De ambitie van het CDA voor de stad met dit sportcomplex is helder: het creëren van onderwijs, werkgelegenheid en het stimuleren van een gezonde sportieve levensstijl middels één project.

In juni 2016 staat de oplevering van het nieuwe complex gepland en in het najaar van 2016 wordt het officieel geopend. In de sportcampus komt ook een beachsporthal met zes speelvelden voor het Nationaal topsportcentrum beachvolleybal. Den Haag organiseert dit jaar van 26 juni tot en met 5 juli het WK Beachvolleybal.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.