21 mei 2017

En de favoriete Haagse clubscheidsrechters van 2017 zijn...

De twee favoriete Haagse clubscheidsrechters van 2017 zijn Annet van de Ven van volleybalvereniging Kalinko en Mike van der Spek van waterpolovereniging ZDHC.

Annet van de Ven, Mike van der Spek, samen met de jongens van DUNO die een aanmoedigingsprijs kregen en een aantal juryleden

Annet van de Ven kreeg de felbegeerde titel van de jury toegekend omdat zij al ruim 40 jaar scheidsrechter is. Wie doet dat haar na?! Op Mike van der Spek werden de meeste publieksstemmen uitgebracht. Dit was een close call met nummer twee René Lier. Het verschil was slechts vijf stemmen. Beide winnaars kregen van CDA-sportwoordvoerder Cees Pluimgraaff bij Caesar Fitness & Spa resort een trofee en bloemen uitgereikt en namen met veel trots felicitaties van de andere genomineerden scheidsrechters en aanwezige sportclub-genoten in ontvangst. De twee winnaars mogen bij Free Kick Sport een compleet scheidsrechterstenue uitzoeken. Naast deze twee mooie prijzen kregen vijf jonge scheidsrechters van voetbalvereniging DUNO een aanmoedigingsprijs. Van Lex Schoenmaker ontvingen zij een ADO-shirt en een trofee. 

Verkiezing
Ook dit jaar werd de verkiezing met veel enthousiasme omarmd door de Haagse sportwereld. Maar liefst 1783 mensen brachten hun stem uit en veel sporters en andere belangstellenden waren aanwezig bij de uitreiking. Met de jaarlijkse verkiezing wil de lokale CDA-fractie het belang van het werk dat vrijwilligers, en met name scheidsrechters, doen voor hun sportclub benadrukken. De jury, bestaande uit onder andere ADO-icoon Lex Schoenmaker, bekende in de Haagse sportwereld Ton Beije en Karin Blankenstein van de John Blankenstein Foundation tegen homohaat in de sport, ziet uit naar de verkiezing van volgend jaar!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.