25 oktober 2017

Geen P+R op de Binckhorst is een gemiste kans

Het CDA Den Haag is teleurgesteld in de reactie van het stadsbestuur over de P+R voorziening op de Binckhorst. Het stadsbestuur ziet hier de noodzaak niet van in.

Onlangs diende het CDA over dit onderwerp een motie in. Een groot gedeelte van de gemeenteraad is het eens met het CDA dat er bij de verdere ontwikkelingen van de Binckhorst een P+R voorziening noodzakelijk is.

De Binckhorst ligt direct aan de A12 en binnenkort is er, met de aanleg van de Rotterdamsebaan, ook een directe verbinding met de A13 en de A4. Het verkeer van de snelweg komt dan rechtstreeks uit op de Binckhorst en kan vandaaruit alleen maar verder de stad in. Veelal via het Centrum en Schilderswijk, wijken waar het al zeer druk is.

CDA-raadslid Michel Rogier: "De Binckhorst is nog volop in ontwikkeling en zal straks zeer veel autoverkeer van de snelweg moeten verwerken. Los daarvan verhuren we als gemeente in de Binckhorst een Congrescentrum, dat zijn parkeerplaatsen door ontwikkelingen gaat verliezen. Ook lezen we in de Popnota dat er per jaar 15 evenementen gaan plaatsvinden, waarbij tussen de 2500 en 25.000 bezoekers verwacht worden".

Vanaf de Binckhorst is nog een hoogwaardige en hoogfrequente Railverbinding gepland. Eerder pleitte het CDA er al voor om lijn 11 in dit verband door te trekken.
"Door lijn 11 door te trekken heb je straks vanaf 3 snelwegen een rechtstreekse verbinding met het Centrum en via de Haagse Markt stap je dan zo op de boulevard van Scheveningen uit. Leg je in de Binckhorst hiervoor geen goede P+R voorziening aan, dan maak je dezelfde stedenbouwkundige miskleun als er ooit met de Utrechtsebaan is gemaakt: een snelweg die uitkomt in de binnenstad en vanwaar je alleen via woonwijken nog verder kunt reizen met de auto. Wat het CDA betreft blijft het stadsbestuur daarom, met de komst van de Rotterdamsebaan en in combinatie met hoogwaardig OV, rekening houden met de realisatie van P+R op de Binckhorst. Dat is goed voor de leefbaarheid en de bereikbaarheid van onze stad en van Scheveningen", aldus Rogier.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.