17 juni 2015

Groengele zone onduidelijk

In vijf winkelcentra in Den Haag komt een Haagse variant van de blauwe parkeerzone: de groengele zone. Bezoekers kunnen hun auto het eerste uur tegen een laag tarief van bijvoorbeeld 10 cent parkeren. Het CDA, dat al jaren pleit voor het invoeren van een blauwe zone om ondernemers van winkelcentra tegemoet te komen, is verheugd over de invoering maar vindt de Haagse variant niet voldoende.

De wethouder kiest er voor om toch een bedrag, hij denkt aan 10 cent, te gaan heffen voor het eerste uur parkeren. Het CDA wil het eerste uur helemaal gratis maken. CDA-raadslid Michel Rogier: ‘’Ik snap niet waarom de wethouder een onzinnig bedrag van 10 cent gaat vragen. Door dit te doen laat hij de reguliere blauwe zone, waar iedere Nederlander bekend mee is, los. Wat het CDA betreft parkeren bezoekers van winkelcentra gewoon het eerste uur gratis en wordt er een reguliere begrijpelijk blauwe zone ingevoerd. Waarom zou je onduidelijkheid scheppen voor tien cent?’’


Het CDA is wel erg positief dat in het nieuwe parkeerbeleid, op aandringen van het CDA, een speciale regeling is opgenomen om sporterenigingen, vrijwilligers en mantelzorgers tegemoet te komen en bewoners meer zullen worden betrokken bij de beslissing van het invoeren van betaald parkeren.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.