19 mei 2017

Grote internationale belangstelling voor Haagse historie

Naar aanleiding van een rondleiding langs de bunkers van de Atlantikwall die CDA-wethouder Karsten Klein samen met Stichting Atlantikwall Museum Scheveningen onlangs gaf aan een aantal journalisten van het invloedrijke Duitse weekblad Der Spiegel, is er grote internationale aandacht ontstaan voor het omvangrijke Haagse erfgoed uit te Tweede Wereldoorlog. 

Dat Den Haag een grote hoeveelheid erfgoed uit de Tweede Wereldoorlog heeft is bij Hagenaars bekend. De Atlantikwall, de vele bunkers, wandelroutes en musea. Maar nu heeft ook international media zoals Der SpiegelInfobae MundoThe Sun en The Daily Mail de rijke Haagse historie ontdekt. Ze besteden uitgebreid aandacht aan het erfgoed uit de Tweede Wereldoorlog in Den Haag.


Volgens het CDA is het belangrijk dat het erfgoed uit de Tweede Wereldoorlog, onderdeel van Den Haag en van de geschiedenis van Den Haag, in stand wordt gehouden en opengesteld blijft voor publiek. Vrijwilligers hebben hierin een grote rol. Zo maken vrijwilligers het mogelijk dat publiek de Haagse bunkers op de Atlantikwall, een 5000 kilometer lange verdedigingslinie opgericht door de Duitsers, kunnen bezoeken. Ze geven rondleidingen en plegen onderhoud aan de bunkers. Het is belangrijk dat het erfgoed blijft zodat bezoekers van onze stad maar ook onze eigen jongeren de verhalen over de Tweede Wereldoorlog blijven kennen. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.