09 juli 2014

Haagse kinderen beschermen tegen gokken

De eventuele opening van een gamehal op de Grote Marktstraat stuit op veel weerstand. Het onderscheid tussen de gamehal, waar jeugdige bezoekers prijzen kunnen winnen, en een gokgelegenheid is lastig te bepalen. Het CDA vraagt het college om verduidelijking.

Het CDA ondersteunt initiatieven voor meer reuring in de stad en ook de komst van nieuwe bedrijven steunt zij van harte maar over het ‘Play & Win’ concept waarmee de hal wil gaan werken maakt het CDA zich zorgen. Raadslid Daniëlle Koster: ‘’In de hal kunnen kinderen al naar gelang de hoeveelheid spellen die zij spelen en de hoogte van de punten die zij scoren prijzen ter grootte van een iPad of Xbox winnen. Kinderen worden uitgelokt om steeds door te gaan met spelen (meer tijd te kopen) om zo meer punten te behalen. Het concept lijkt veel op gokken en ik ben bang dat het een gokverslaving op latere leeftijd in de hand kan werken.’’


Het CDA vraagt daarom aan het college om de uitgaaf van een vergunning voor de gamehal met een ‘Play & Win’-concept goed te overwegen en de kans op het creëren van een gokverslaving bij jongeren door de komst van zo een hal in deze overweging mee te nemen. Wanneer de vergunning toch wordt verleend roept het CDA het college op goed toezicht te houden op de ontwikkeling van een eventuele gokverslaving door jonge bezoekers van de gamehal.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.