29 juli 2016

Heikel punt Goudenregenstraat aangepakt

Daniëlle Koster, fractievoorzitter van het CDA Den Haag, heeft zich er vijf weken aan geïrriteerd: de provisorische opvullingen van twee verzakkingen langs het tramspoor aan de Goudenregenstraat. Zij stelde vragen aan het gemeentebestuur en nog diezelfde week werden de plekken geasfalteerd door de HTM. 

“Dit kan toch zo niet?!”, deed Koster haar beklag. Een voorbijgaande fietser - een moeder met bakfiets- slalomt om de ‘gaten’ heen afgelopen week. “Als je even niet oplet, blijf je hangen in de losse stenen met je fiets. Ik hoop dat dit snel wordt opgelost.” Koster, zelf ook moeder, kan zich dit goed voorstellen. “Het is vooral gevaarlijk als het druk is”, zegt zij. Zij snapt niet dat het oplossen van de situatie wekenlang moest duren. “Zoiets moet toch binnen een week opgelost zijn?! Dit is zo slecht en rommelig.”

Marijke Poppelier van de HTM reageert: “In de Goudenregenstraat hebben in week 19 en in week 25 diverse werkzaamheden plaatsgevonden voor het herstellen van meerdere railbreuken. Deze werkzaamheden vinden in de nachtelijke uren plaats. Het gaat dan eerst om breekwerkzaamheden om de breuk in de rails vrij te leggen, daarna gevolgd door laswerkzaamheden. De lasser dicht het gat provisorisch met klinkers. Uiteraard let hij daarbij wel op dat dit zo egaal mogelijk ligt. Zware regenval of zwaar verkeer kan zorgen voor verschuiving, maar in het merendeel van de gevallen worden we dan gewaarschuwd door de wegbeheerder om dit weer in orde te maken. Als de werkzaamheden klaar zijn wordt de aannemer geactiveerd om de bestrating – in dit geval asfalt – definitief te herstellen. De asfalteringswerkzaamheden Goudenregenstraat worden zijn afgelopen vrijdag uitgevoerd door de aannemer.” Koster is een fervente fietser en ook de kaseien bij de Torenstraat zijn haar een doorn in het oog. “Bij gladheid ga je daar onderuit of je blijft hangen tussen de spleten.” Deze plek wordt echter binnen afzienbare tijd aangepakt.

Dit artikel is geschreven door Tanja Verkaik en verscheen eerst op www.deposthoorn.nl

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.