22 januari 2017

Het kan vriezen en het kan dooien.... De nieuwe Week van Michel !

Het was weer een leuk week je in onze mooie stad Den Haag!

Maandag
Vroeg op en nog voordat ik naar het koffiehuis ga, post ik een klein filmpje op mijn Facebookpagina waarin ik aangeef wat dit ga doen deze week. Wat een leuke en nuttige reacties heb ik daar op gekregen!

In de avond neem ik met honderden Hagenaars en Hagenezen in Het Paard van Troje afscheid van Chuck Deely…

Dinsdag
Ik ben de hele dag aan het werk in het onderwijs bij Hofstad Lyceum. Het Open Huis komt er aan en dan is er vaak nog een hoop werk te verzetten, want je wilt natuurlijk dat alles in orde is als je visite krijgt, nietwaar?

Woensdag
In de Commissie Ruimte bespreken we vandaag de Sterfietsroute, die over de Juliana van Stolberglaan moet lopen. Ook komt het doorontwikkelen van P+R in Den Haag aan bod.

De Juliana van Stolberglaan krijgt brede fietsstroken, hetgeen al een hele verbetering is. Het is lastig om álles in de krappe laan in te passen, wanneer je voetgangers, automobilisten, parkeerders en fietsers tevreden wilt houden, met daarbij ook nog een brede middenberm waar je kunt wandelen…
Het plan wordt dan ook voor ieder wat wils.

P+R gaat in Den Haag de goede kant op. Binnenkort zijn er 5000 plekken gerealiseerd, maar er moet nog veel meer bij. De leefbaarheid in Scheveningen en Kijkduin staat voor onze eigen bewoners door het vele autoverkeer onder druk. Ook voor bezoekers is het vinden van dat ene vrije plekje vaak een drama.
Ik pleit daarom voor een P+R voorziening op de Binckhorst, direct gelegen aan de A12, A4 en straks met de Rotterdamsebaan ook aan de A13. Direct aan het water waardoor je met de boot binnen 5 minuten in de binnenstad bent en in 20 minuten in Scheveningen.

 

Met P+B (Park and Bike) fiets je vanaf de Binckhorst direct het centrum in. Met lijn 11, de enige tram die direct naast de Scheveningse boulevard eindigt, zit je in no-time zo op het strand.

Het klinkt simpel en dat is het ook. Robbie van der Veen, voorzitter Nieuw Koopmansbelang, geeft als extra argument aan mij mee dat een P+R op de Binckhorst met directe aansluiting aan lijn 11 óók handig is voor bezoekers van de Haagse markt, daar rijdt lijn 11 immers langs.
Breng de straat naar de raad zeg ik altijd, dus tijdens de behandeling van dit onderwerp in de Raadscommissie geef ik dit extra argument mee en verdomd, iedereen lijkt ineens enthousiaster dan de keren dat ik dit eerder ter sprake bracht.

Tijdens de Raadsvergadering, volgende week donderdag, hoop ik dat de andere partijen mij nog steeds op dit onderwerp steunen, want dan dien ik een onderzoeksmotie in voor een P+R op de Binckhorst.

In de middag is het sluitstuk van de herinrichting van de Laan van Meerdervoort met het plaatsen van een boom. Kinderen uit de buurt helpen een handje mee.
Ik hoop dat ze nu en in de toekomst, goed voor deze bomen gaan zorgen!

Donderdag
Deze ochtend is er eindelijk eens goed nieuws over het Onderwijs en Cultuurcentrum. De instellingen die er gebruik van maken, het Nederlands Danstheater, het Residentie Orkest en het Koninklijk Conservatorium (stuk voor stuk wereldberoemd) geven hun oordeel over het definitieve ontwerp en dan met name de ruimten. Zij zijn lyrisch en dat vind ik fantastisch. Het kost een paar centen en dan wil je natuurlijk wel de beste kwaliteit hebben. Ik heb samen met Gert Jan Bakker er altijd voor gepleit dat de grote zaal ook geschikt moet zijn voor Popconcerten en ik ben dan ook blij om te horen dat concertorganisator MOJO adviezen geeft bij het ontwerp.

In de middag breng ik een werkbezoek aan de Biesieklette. Aanleiding was mijn pleidooi om via deze populaire fietsenstallingen in Den Haag, ook buggy’s aan te bieden, bijvoorbeeld voor als je met kleine kinderen de stad in wilt.  De Biesieklette doet dit inderdaad, maar het is nog niet zo bekend bij het publiek. Ik heb hen aangeboden om hier meer promotie voor te maken. Ja, je bent lid van een gezinspartij of niet toch?

Vrijdag
Samen met Robert van Asten fiets ik door Loosduinen, waarbij we op verzoek van bewoners leuke initiatieven bespreken. Wordt vervolgd zou ik zeggen.

Zaterdag
In de binnenstad wordt er streng gehandhaafd op het fietsenstallen. Bij het stadhuis ontbreekt hiervoor nu al lange tijd de belijning van de plekken waar je je fiets wél kunt neerzetten.
Samen met Lobke Zandstra, Gerwin van Vulpen en Rachid Guernaoui trek ik met krijt nu zelf de strepen.

http://www.omroepwest.nl/nieuws/3333571/Protest-politieke-partijen-fietsvakken-in-Den-Haag-wit-geverfd

Met deze ludieke actie vragen we aandacht voor het probleem en we krijgen van fietsers én handhavers direct leuke complimenten.
Door naar de schaatsbaan in Ockenburgh!

Langs de baan raak ik in gesprek met mensen. We delen ijskrabbers uit én langs de baan raak ik in gesprek met mensen. We delen ijskrabbers uit én ik maak ik nog wat filmpjes  

In het Zuiderpark is het met het zonnetje ook heerlijk schaatsen en ook hier delen we ijskrabbers uit!

Zondag
Rustdag!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.