23 januari 2015

Illegale prostitutie in bijna alle Chinese massagesalons

In 21 van de 24 gecontroleerde Chinese massagesalons in Den Haag worden seksuele handelingen aangeboden met vrouwen die al dan niet onder dwang werken. CDA-fractievoorzitter Daniëlle Koster: ‘’Dit benadrukt eens te meer hoe groot het probleem is en dat een nog hardere aanpak nodig is. Salons waar strafbare feiten worden geconstateerd moeten direct worden gesloten.’’

Het is goed dat Den Haag de afgelopen jaren harder is gaan optreden tegen illegale prostitutie. In de afgelopen twee jaar zijn er fors meer controles uitgevoerd bij massagesalons. 24 verdachte salons werden gecontroleerd en bij maar liefst 21 werd geconstateerd dat er sprake is van illegale prostitutie.

Direct sluiten
In november 2014 bepleitte het CDA  een definitieve sluiting voor massagesalons, waarin illegale prostitutie wordt geconstateerd. ‘’Wat ons betreft is het heel simpel: One strike you’re out’’, aldus Koster. Burgemeester van Aartsen gaf toen aan voor dit voorstel te voelen en de mogelijkheden te onderzoeken. Wat het CDA betreft passen we ‘one strike you’re out nu al gelijk toe.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.