08 maart 2015

Internationale vrouwendag: Klein reikt Kartiniprijs uit

Vandaag, tijdens de viering van Internationale vrouwendag 2015 reikt CDA-wethouder Karsten Klein de Kartiniprijs uit. De Kartiniprijs is een begeerde emancipatieprijs, bedoeld om aandacht te vragen voor de  initiatieven om gelijkwaardige participatie te stimuleren. Door verschillende initiatieven, plannen en projecten te belichten, wil de stad álle Hagenaars – man, vrouw, oud, jong en met alle mogelijke achtergronden – stimuleren, inspireren en enthousiasmeren.

Aanstaande zondag zal Klein bekend maken wie van de drie door de jury aangewezen genomineerden (Stichting Yasmin, Project Schilderswijk Moeders, Vrouwen van De Achterban)  de winnaar is van de Kartiniprijs 2015.

De feestelijke uitreiking is een programmaonderdeel van de stedelijke internationale vrouwendag-viering. Op deze dag wordt wereldwijd stilgestaan bij de emancipatie en positie van vrouwen.

De viering wordt jaarlijks georganiseerd door de gemeente Den Haag in samenwerking met Stichting Sarita, PEP Den Haag, Stichting Kaabassi, COC Haaglanden en Stichting Yasmin. Dit jaar is het thema “Roadmap to Freedom”. Het gratis toegankelijke evenement vindt plaats in het Louwman Museum en is bedoeld voor zowel vrouwen, mannen als kinderen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.