01 april 2015

Jongeren die hun wijk niet uitkomen

Het CDA in de Haagse gemeenteraad vraagt het college te kijken naar jongeren die hun wijk niet uitkomen. Naar aanleiding van eerdere vragen van raadslid Desh Ramnath bleek dat veel inwoners van Den Haag niet alleen de geschiedenis van hun wijk niet kennen, maar dat ook sommige jongeren nog nooit buiten hun woonwijk zijn gekomen.

Ramnath: "Dat jongeren nog nooit hun woonwijk zijn uitgekomen, baart mij ernstig zorgen. Dat leidt namelijk tot een isolement". Het CDA wil daarom van het college weten of zij bekend zijn met dit probleem en om hoeveel jongeren het gaat. Het CDA zou daarbij graag zien dat het college in gesprek gaat met wijkorganisaties en scholen om hen te stimuleren en waar nodig te faciliteren om activiteiten te organiseren waardoor jongeren meer leren over en zien van Den Haag.

Het CDA stelde eerder vragen om de gemeenschappelijke geschiedenis van een wijk te bevorderen. Uit diverse onderzoeken blijkt namelijk dat het hebben en kennen van de gemeenschappelijke geschiedenis de sociale cohesie bevordert.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.