13 juli 2016

Kamperen om contact in wijk te verbeteren

In Amsterdam, Utrecht en Rotterdam is het een groot succes: de buurtcamping. Een camping in een stadspark georganiseerd door vrijwilligers met als doel het contact tussen bewoners te versterken. Het CDA Den Haag zou graag zien dat er ook in Den Haag zo een camping wordt georganiseerd.

CDA-raadslid Desh Ramnath is zeer te spreken over het initiatief van Amsterdammer Roderik Schaepman die aan het kamperen was en zich realiseerde dat het buurtgevoel – dat hij in de grote stad miste – op een camping altijd aanwezig is. Een camping verbindt mensen. Iedereen is er gemoedelijk samen en maakt makkelijk een praatje met elkaar, ongeacht achtergrond, inkomen of (geloofs-) overtuiging. Op een camping groet je je buurman en helpt elkaar een handje. Door samen de camping op te bouwen of een potje te badmintonnen, leren buurtbewoners elkaar tijdens een ontspannen vakantie beter kennen.


Ramnath: ‘’Een prachtig initiatief. Ook in Den Haag weten bewoners soms niet wie hun buren zijn en zouden ze dat contact met de buren wel graag hebben. Het zou mooi zijn om ook in onze stad een buurtcamping in een van de vele Haagse stadsparken te organiseren om de contacten tussen buurtbewoners te verbeteren. Wij vragen de wethouder om contact op te nemen met de initiatiefnemer van de buurtcamping en samen men hem te kijken naar de mogelijkheden om zo een camping ook in Den Haag te organiseren.’’

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.