28 mei 2015

Karsten Klein neemt nieuwe Taxibus in gebruik

Vanmiddag nam CDA-wethouder Karsten Klein (zorg en welzijn) de nieuwe Taxibus in gebruik. De Taxibus is een vervoersdienst vanuit de gemeente Den Haag waar ouderen en mindervalide Hagenaars gebruik van kunnen maken. Onder toeziend oog van diverse gebruikers verdween vanmiddag een oude Taxibus in de mobiele wasstraat op het Spuiplein en kwam er een nieuwe Taxibus uit.

Vanaf 1 juni aanstaande zullen de taxibussen van Connexxion ouderen en gehandicapten ophalen en rondbrengen in Den Haag en omgeving. Het contract met de HTM-services liep eind 2014 af, waarna opnieuw is gekeken welk bedrijf de taxidienst met de beste kwaliteit en voor de beste prijs kan aanbieden. Connexxion bleek hieruit de beste omdat zij veel vernieuwende ideeën wil uitvoeren. Zo wil Connexxion gebruikers betrekken bij het beleid en de uitvoering van de Taxibus door het oprichten van een vervoerspanel en zal zij Wmo-reizigers trainen en assisteren bij het gebruik van het reguliere OV. Daarnaast wil Connexxion in zorginstellingen taxipoints plaatsen waar reizigers eenvoudig hun terugrit kunnen boeken. Hiermee komt een einde aan de onzekerheid die nu geregeld voorkomt als een afspraak bij een specialist uitloopt en de afgesproken tijd voor een rit met de Taxibus niet gehaald kan worden.

Het CDA vindt het belangrijk dat elke Hagenaarde hulp en ondersteuning krijgt die hij of zij nodigt heeft en heeft zich altijd hard gemaakt voor het behoud van de Taxibus. ‘’In Den Haag maken ruim 14.000 bewoners gebruik van de Taxibus. Door de Taxibus blijven onze ouderen mobiel en kunnen zij mee blijven doen aan de samenleving;’’, aldus Karsten Klein. De dienstverlening van de Taxibus blijft voor gebruikers hetzelfde kosten (28 euro per jaar) maar wordt met Connexxion van hoger niveau.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.