05 september 2014

Karsten Klein opent vernieuwd clubgebouw BvdT HVV Laakkwartier

Vanmiddag heropent Karsten Klein officieel het nieuwe clubhuis van voetbalvereniging Laakkwartier. Dit doet hij samen met wethouder Rabin Baldewsingh en één van de oudste wijkbewoners Riet Ruitenburg (94 jaar) en het jonste voetballid (mini F pupil) Abdullah Gunbeyi (4 jaar).

Op 7 juli 2012 doopte Karsten Klein HVV Laakkwartier om tot een Buurthuis van de Toekomst.  Een initiatief van de CDA-wethouder om de beschikbare ruimtes in de stad beter te gebruiken en daarbij meer samenwerking tot stand te brengen tussen alle organisaties die actief zijn in de wijk om zo elkaar te versterken. Door samenwerking wordt het schaarser worden gemeenschapsgeld beter gebruikt, maar ook wordt het contact tussen de verschillende groeperingen in de wijk leuker en intensiever. Inmiddels zijn er 33 Buurthuizen van de Toekomst in Den Haag geopend.


De leden van voetbalvereniging Laakkwartier hebben de afgelopen maanden veel werk verzet om een bovenverdieping te realiseren en de keuken te vernieuwen. Hierdoor is onder meer een aantal multifunctionele ruimtes ontstaan die de vereniging samen met partners in staat stellen invulling te geven aan de functie van Buurthuis van de Toekomst. Als winnaar van de Meer dan Voetbal Award 2013 geeft Laakkwartier door de heropening van het clubhuis/Buurthuis van de Toekomst verder invulling aan haar maatschappelijke betrokkenheid.

Naast HVV Laakkwartier maken ook het Wijkberaad, ouderenbelangenvereniging de Laakse Lente en Florence gebruik van het vernieuwde clubhuis. De verbouwing van het clubhuis is financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Den Haag.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.