26 november 2014

Kijkduin blijft een familie-badplaats

Wat het CDA in de Haagse gemeenteraad betreft blijft Kijkduin haar kleinschalige karakter als geliefde familiebadplaats houden. Hiervoor pleit raadslid Michel Rogier tijdens de behandeling van het nieuwe Masterplan Kijkduin-Ockenburgh, morgen in de commissie Ruimte.

Het CDA geeft aan zeer verheugd te zijn met de opknapbeurt van het winkelcentrum op Kijkduin maar er wel voor te waken dat Kijkduin niet te toeristisch wordt. ‘’Juist de kleinschaligheid is de kracht van de kuststrook in Kijkduin. Wanneer men naar een groot en druk strand met veel reuring wil gaan, gaat men naar Scheveningen; in Kijkduin komt men voor rust en een veilige omgeving om kinderen te laten spelen‘’, aldus Rogier. Het raadslid pleit naast het behoud van de kleinschaligheid ook voor het behoud van goed zicht op de duinen en de kust  en het rijke aanbod aan groen in Kijkduin. Ook zou het CDA graag zien dat de vuurtoren, het icoon van Kijkduin behouden blijft. Rogier geeft aan graag te zien dat het college deze ambities samen met bewoners probeert te bewerkstelligen.

Overig
Het CDA geeft voorts aan ook blij zijn dat de hogere toren voor het hotel, lager uitvalt. ’’Wat ons betreft wordt er niet hoger dan bomen gebouwd’’. Ook is de lokale fractie bezorgd over de verkeersafwikkeling. Het CDA wil daarom inzichtelijk hebben hoe het college met de toenemende verkeersdruk zal omgaan waarbij zij inzet op goede bereikbaarheid per auto, OV en fiets. ‘’Onze P+Ride en P+Bike ideeën kunnen hier een goede bijdragen aan leveren’’, aldus Rogier.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.