29 juni 2017

Meer middeldure- en gezinswoningen

Zojuist debatteert de Haagse gemeenteraad over de woonvisie voor Den Haag. Volgens het CDA ligt de grootste uitdaging voor de stad om werkende mensen met een middeninkomen en gezinnen in de stad te houden. Hiervoor zijn voldoende woningen in het middensegment nodig.

‘’Wij vinden dat de wethouder zich blind staart op de bouw van goedkope sociale huurwoningen. Maar daar ligt het probleem niet. Er zijn voldoende sociale huurwoningen maar er is geen doorstroom. We zien dat Hagenaars die door willen stromen naar een ruimere en duurdere woning, bijvoorbeeld door gezinsuitbreiding of een inkomensstijging, noodgedwongen de stad moeten verlaten omdat er voor hen geen geschikte woningen zijn,’’ aldus CDA-raadslid Michel Rogier. ‘’Er wordt door de gemeente veel geïnvesteerd om mensen aan een baan te helpen. Maar wanneer Hagenaars die werken en een modaal inkomen verdienen gedwongen worden om vervolgens de stad te verlaten dan lekken al deze investeringen weg. De Hagenaars die werken zijn daarnaast van onmisbare waarde voor onze stad. We moeten sterke schouders de stad niet uitjagen!’’


Rogier diende een voorstel in om de ambitie om meer middeldure koopwoningen te realiseren in de woonvisie vast te leggen, net zoals wordt gedaan met sociale huurwoningen. De gehele gemeenteraad steunde zijn voorstel en de wethouder gaat er mee aan de slag.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.