24 september 2014

Meer restaurants sloten deuren in Den Haag

Het CDA in de Haagse gemeenteraad vraagt zich af hoe het kan dat restaurants in Den Haag het sinds het uitbreken van de crisis zwaarder hebben dan die in andere grote steden. Volgens onderzoeksbureau Datlinq verloor Den Haag in de afgelopen vijf jaar 105 zaken, een daling van maar liefst 14 procent terwijl in de andere grote steden dit percentage op 10 procent bleef hangen.

Het CDA vraagt het college om een verklaring. ‘’Wij vragen ons af hoe het komt dat in Den Haag in relatie tot andere grote steden meer restaurants zijn gesloten’’, aldus woordvoerder Ondernemen Desh Ramnath. ‘’Wij vinden het belangrijk om een antwoord te vinden op deze vraag zodat we indien nodig gericht beleid kunnen maken om eventuele knelpunten voor horecaondernemers weg te halen en sluitingen van restaurants tegen te gaan.’’

De hoeveelheid openbrekingen en grote bouwprojecten wordt genoemd als een mogelijke reden voor het hoge percentage sluitingen. ‘’We horen diverse geluiden van horecaondernemers uit de stad die door openbrekingen en werkzaamheden in hun omgeving omzet mislopen en zelfs moesten sluiten. We hopen dat de gemeente ondernemers beter gaat informeren over, en betrekt bij, werkzaamheden zodat horecaondernemers er minder hinder van ondervinden.’’, aldus Desh Ramnath.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.